Ét mål i 22 kampe blev det til: FCM sælger ukrainsk angriber

Artem Dovbyk rejser tilbage til sit hjemland uden succes i bagagen

11. juli 2020, 14.59

Artem Dovbyk scorede 3-2-sejrsmålet mod FC København i april 2018 kort efter at være kommet til FC Midtjylland, men han fik svært ved at følge den succes op. Det blev hans eneste mål for »ulvene«. Foto: Tom Laursen

FODBOLD FC Midtjyllands nykårede danske mestre oplyser lørdag eftermiddag, at man har solgt den ukrainske angriber Artem Dovbyk til SK-Dnipro 1 i Ukraine.

Efter to et halvt år i Midtjylland er det ikke lykkedes den nu 22-årige angriber at opnå den store succes, og han har senest været udlejet til SønderjyskE.

Det er blevet til 22 kampe i FCM-uniformen, hvor Dovbyk har scoret en enkelt gang. I SønderjyskE er det blevet til fire mål i 23 kampe.

- Der skal lyde en stor tak til Artem for indsatsen i FC Midtjylland. Vi er ærgerlige over, at det ikke blev til mere, men vi glæder os samtidig over, at han nu får denne mulighed i Ukraine, siger sportschef Svend Graversen til fcm.dk.

Den ukrainske angriber spillede en rolle i mesterskabet i 17/18-sæonen, hvor han scorede 3-2-målet i comebacket mod FC København, og han var ligeledes med i pokaltriumfen mod Brøndby for et år siden.

Hans muligheder for succes blev ikke bedre, da han blev knæskadet i sommeren 2018.

- Artem var rigtigt godt på vej, da han desværre blev ramt af en alvorlig knæskade i en kamp mod AaB i begyndelsen af sidste sæson. Derefter havde han et langt forløb på sidelinjen og skulle kæmpe sig tilbage. Der er ingen tvivl om hans potentiale, og vi håber, at han nu kan indfri det i Dnipro, siger Svend Graversen.

FC Midtjylland fortæller ikke noget om størrelsen på transferbeløbet.