Fotoserie: Vingegaard hyldes i Danmark efter Tour-sejr

Jonas Vingegaard skal på hyldesttur i København, og det bliver anderledes for Tour-vinderen end sidste år

Udgivet:26. juli 2023, 14.13

1 / 10 Jonas Vingegaard blev hyldet på balkonen på Københavns Rådhus. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

2 måneder siden

HYLDEST Jonas Vingegaard landede onsdag formiddag i Danmark og blev for andet år i træk fejret på hyldesttur gennem København efter sin Tour de France-triumf.

Det bliver en smule anderledes for ham end sidste år, hvor han var gennem nogenlunde samme program efter sin første Tour-sejr.

- Sidste år havde vi ikke prøvet at vinde Tour de France før. Det har vi nu. Holdet havde kæmpet for det i så mange år.

- Så det var en lettelse, og i år kan vi måske nyde det lidt mere, siger Vingegaard til pressen foran terminalen i lufthavnen.

Den danske Tour-vinder blev kørt fra lufthavnen til Rådhuspladsen i København, hvor et menneskehav har samlet sig.

Køreturen begyndte omkring onsdag klokken 12 og varede lidt over en time. Vingegaard tog sig god til at uddele high fives og give autografer undervejs på turen.

Tusinder af glade mennesker havde stillet sig ud langs vejene på ruten for at hylde Vingegaard.

Også inde på Rådhuspladsen var der stimlet tusinder af mennesker sammen. Både over for dem og inde på rådhuset satte Vingegaard ord på Tour-triumfen.

- Det er stadig svært at forstå, at jeg har vundet Tour de France to år i træk. Jeg tror ikke, jeg havde ikke troet på det, hvis nogen havde sagt det til mig for fem år siden. Eller det ved jeg, at jeg ikke havde.

- Under det her Tour de France blev troen på mig selv sat på prøve undervejs. Vi havde en hård kamp, og Tadej Pogacar tog det ene sekund efter det andet. Jeg skulle blive ved med at tro på vores plan, forklarer Vingegaard.

/ritzau/

Indlæser debat