Blue Fox igen på vinderkurs: Flotte scoringer banede vejen mod Odense

Blue Fox er tilbage på førstepladsen efter sejr og Odense og et nederlag til Sønderjyske

Udgivet:29. november 2022, 22.19

Læsetid:2 minutter

Efter en længere scoringspause nettede backen Kevin Tansey mod Odense. Foto: Henrik Ole Jensen

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

2 måneder siden

ISHOCKEY Herning Blue Fox er tilbage på duksepladsen i Metal Ligaen. Tirsdag aften vandt holdet nemlig 4-1 over Odense, mens Sønderjyske tabte 3-6 i Rungsted. Kampen i Odense blev dog meget tættere, end cifrene lige antyder.

Efter weekendens to nederlag mod Sønderjyske kom Blue Fox udmærket fra start og lignede et hold, der var opsat på revanche.

Odense var tog tæt på at score først, da Radim Piroutek i et powerplay pludselig var helt blank foran Mac Carruths mål, men Piroutek overplacerede sit skud.

I stedet var det så gæsterne fra Herning, der bragte sig foran. Mathias From havde pucken ude i hjørnet, kørte rundt om sig selv og fintede backen væk, trak ind mod mål og stak pucken forbi Odense-keeper Stefanos Lekkas. Et mål på et teknisk meget højt niveau fra From, der dermed er på 7 mål i 12 kampe for Blue Fox.

Mål fra Tansey

En veloplagt Morten Poulsen med masser af fart i skøjterne var tæt på at gøre det til 2-0, men det blev backen Kevin Tansey, der lidt senere blev målscoreren. Blue Fox kørte en effektiv omstilling, og Tansey stod pludselig helt fri.

I anden periode mistede Blue Fox kontrollen over kampen. Pucken blev mistet for nemt, og det gav hjemmeholdet masser af tid i angrebszonen.

Der var dog stadig en dobbeltchance til Morten Poulsen og 33 sekunder i fem mod tre, men Herning fik ikke scoret i perioden. I stedet var Odense kort efter millimeter fra at score i en omstilling, men Gorm Topholt missede. Den hektiske periode endte dermed uden scoringer.

Udvisning og mål fra Bang

Lukas Bang var lidt for ivrigt i sit pres og trak en udvisning for en tripping. Den udvisning blev straks straffet af Odense. Otto Nieminen fik en nem scoring, da pucken faldt ned lige foran ham efter at have ramt Morten Poulsen.

Syv minutter før tid var det så Herning, der udnyttede et powerplay. Lukas Bang vandt pucken nede i hjørnet bag Odenses mål, holdt godt fast i den, kom ind i midtzonen og slyngede derfra pucken i mål. En rigtig flot soloscoring af den 20-årige herningenser. Han ville ikke stå tilbage for Mathias From.

Med små fem minutter tilbage fik Odense udvist Gorm Topholt, og på vej ud af isen brokkede han sig til endnu en udvisning, så Odense skulle næsten spille kampen færdig i undertal. Det var en god hjælp til Blue Fox.

Herning nåede da også lige præcis at score i overtallet. Andris Dzerins forsøgte selv, og så kunne Phillip Marinaccio følge op på returen til slutresultatet 4-1.

Blue Fox spiller igen fredag aften hjemme mod Frederikshavn.

Indlæser debat