SF vil ikke spare på skoler, ældre og udsatte børn og voksne

Udgivet:05. oktober 2022, 14.43

Læsetid:2 minutter

Kirsten Kronborg og Michael Thomsen. Foto: PR-foto

Af Kirsten Kronborg og Michael Thomsen byrådsmedlemmer i Herning Kommune for SF

BUDGET I SF anerkender vi de økonomiske udfordringer sammen med resten af byrådet, som Herning kommune står i.

Forskellen er, at SF ville friholde de i forvejen hårdt ramte områder som børn og familie, samt sundhed og ældre for besparelser i budget 2023. Det står i modsætning til flertallet, som har et andet udgangspunkt om, at alle skal bidrage uanset, hvor hårdt de i spændt for i forvejen. Det er jo det smukke ved demokrati, at forskellige synspunkter og tilgange mødes.

Nogle gange bliver det et kompromis, og andre gange må man stå ved hver sit. I SF var vi gået til valg på, og gået til budgetforhandlinger med, at vi ikke ville spare på skoler, børn, ældre og handicappede. I forvejen ligger Herning Kommune helt i bunden i forhold til alle andre kommuner med at prioriterer børn, skoler, ældre og handicappede økonomisk. Samtidigt skal disse områder allerede finde et tocifret millionbeløb i budgettet for 2022 som jo i forvejen ifølge SF er underbudgetteret.

Vi nåede næsten i mål, men kom ikke over målstregen med de øvrige partier i budgetforhandlinger. Men i SF mener vi, at det vil være utroværdigt, hvis vi siger vi ikke vil spare på disse områder og så deltager i et budget, der netop sparer og særligt i årene, der følger efter. Derfor har SF lavet et ændringsforslag, der i stedet sparer på centraladministrationen og lidt mere på kultur og fritidsområdet samt beskæftigelsesområdet.

Når der mangler penge, er det vigtigt for SF, at besparelserne rammer så langt fra og så skånsomt for de borgere, som kommunen er sat i verden for, som muligt. Derfor vil vi i SF en anden prioritering.

Områderne børn og familie samt social og sundhed har begge lavet omstillingsplaner for eksempel Herningmodellen på børneområdet, som var nye tilgange og i det lange løb bedre og billigere for borgerne. Det er også sket inden for handicap og psykiatri. Måske det også er på tide at lave en Herningmodel i centraladministrationen, som kan blive bedre og billigere for kommunen på den lidt længere bane samtidigt med, at der bliver lavet et ledelsesspænd på 30 til 35 medarbejdere pr. leder på tværs af alle forvaltninger. Flere steder er den langt under, og nogle steder er den langt over.

SF håber på et fortsat godt samarbejde om, at Herning Kommune skal være en god kommune at bo og arbejde i for alle borgere.

Michael Thomsen. Foto: PR-foto

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere