Læserbrev fra Steffen Troldtoft: Før rygterne spreder sig - jeg har afgivet varselsskud mod en ulv

16. november 2019, 08.06

Steffen Troldtoft. Foto: Tom Laursen

ULVE Tirsdag 12. november skete det. Under en jagt mødte jeg en »ulv« og var af hensyn til egen og hundens sikkerhed nødt til at afgive et varselsskud. Inden for mange rygter spreder sig, så kommer jeg her med beretningen selv: Jeg er ude og drive med hund. Det regner. På et tidspunkt går jeg rundt om en lille sø. På den anden side af en smal (2-3 meter) stribe vand, på en afstand af cirka 20 meter ser jeg en »ulv« rejse sig, den cirkler til venstre. Der er små træer, tuer og buske. Oversigtsforholdene er ikke optimale, »ulven« havde dog ikke travlt, og det var ikke en af de små. Med det samme jeg ser »ulven«, kalder jeg på hunden. Det er en ikke alt for lydig labrador. Den kommer naturligvis ikke med det samme. Den er trods alt på jagt. De fleste jægere kender det. Hunden når desværre at få færten af »ulven«, der ellers har befundet sig med vinden fra os mod den, men da vi kommer rundt om søen, ændrer det sig. Hunden er lidt længere fremme, rundt om søen. Den forsvinder ind mod det sted »ulven« rejste sig fra og viser tydeligt, at den har fært af noget spændende. Trods kommando vender hunden ikke med det samme, og da »ulven« ikke umiddelbart er synlig på dette tidspunkt, men givet observeret hastighed stadig tæt på og potentielt på lur i netop de buske, hunden er på vej ind i, så vælger jeg at afgive et varselsskud i jorden, så mudderet sprøjter, samtidig med jeg fortsat kalder på hunden. Hunden lystrer, og vi går fra stedet i den modsatte retning af, hvor »ulven« lettede. Vi så ikke mere til den den dag.

Svarene på dette indlæg er utroligt forudsigeligt.

Terroristerne vil påstå, at det er løgn, samt søge at chikanere og sabotere mig personligt.

Krammerne vil sige, at jeg bare skulle have taget tøjet af og sagt bøh, så den helt utroligt sky »ulv« vidste, at der var et menneske, så ville den være stukket helt af.

»Forskerne« vil påstå, at det er helt naturlig sky adfærd for en våd ulv i sønært terræn, og da der ikke skete noget, så var varselsskuddet helt unødvendigt.

Lystløgnerne kommer til at fise land og rige rundt med en hjemmebrygget version af historien, hvor de undlader de vigtige detaljer og bruger historien til deres egen agenda.

Grunden til, at jeg alligevel deler min oplevelse, er de, der ikke siger noget. Der er mange, der har deres egne erfaringer. Jeg tvivler på, at jeg er den første, der har været i en situation, hvor det var nødvendigt at afgive varselsskud, men folk tør/orker ikke at melde offentligt ud. De ved, hvad der følger af chikane og hyggeterror fra pro ulve folk. Det er desværre en nødvendighed, for at få reglerne ændret. Mit efternavn er det forkerte. Folk ved, at vi har problemerne, og det vil staten da skide på. Staten kører masser af familier over dagligt. Det betyder først noget, når rigtigt mange officielt er påvirket, og det samtidigt er muligt for politikerne at profilere sig på det. Alle siger, at de vil gøre noget ved problemet, men det er, indtil videre, løgn.