Blue Fox satte føring over styr: Men vandt i undertal i overtiden

Joachim Linnet blev matchvinder for Blue Fox, der besejrede Esbjerg 5-4

27. oktober 2021, 22.29

Lukas Bang scorede sit første sæsonmål, da han bragte Blue Fox på 1-0 mod Esbjerg. Foto: Henrik Ole Jensen

ISHOCKEY Det blev en underholdene onsdag aften i Kvik Hockey Arena foran 1409 tilskuere.

Herning Blue Fox vandt 5-4 på et mål sat ind i overtiden af Joachim Linnet.

De 60 ordinære minutter endte 4-4, og i overtiden blev Blue Fox ramt af en udvisning.

Men det afholdt ikke Joachim Linnet fra at køre en omstilling trods tre mod fire, og han udplacerede flot Thomas Lillie i Esbjerg-målet.

Det var den fjerde sejr i træk til »blårævene«.

Blue Fox vandt helt fortjent første periode 2-0, og her var der ikke meget, der tydede på, at kampen ville gå i overtid. Det var hjemmeholdet, der havde mest fart i skøjterne og virkede i kontrol over kampen.

Det blev 1-0 i kampens femte minut, hvor Lukas Bang scorede sit første sæsonmål, da han styrede et slagskud fra backen Petter Hansson i netmaskerne bag Thomas Lillie.

Små to minutter før perioden var færdig blev det 2-0.

Morten Poulsen scorede på et fint oplæg fra Mathias Bau Hansen, der var i position til at skyde selv, men han så, at Poulsen var helt fri centralt foran mål og lagde pucken perfekt af til ham.

Første periode blev afviklet med kun ganske få spilstop. I anden periode blev det lidt mere ujævnt - blandt andet på grund af en række udvisninger.

Den første var til Esbjerg, men »rævene« fik ikke noget ud af powerplayet og tog tilmed selv en udvisning, mens de var i overtal. Her var Esbjerg skarpe, og Søren Nielsen fik reduceret til 1-2.

Det så ud til at ryste Blue Fox.

Der var blot spillet 43 sekunder mere, inden det blev 2-2. Målmand Emil Kruse lavede en sjælden fejl. Han var kørt ned bag eget mål for at hente pucken, men det gik alt for langsomt, og så kunne Valdemar Ahlberg alt for nemt pille skiven fra keeperen og spille den til Jonas Bjerrum, der smækkede den i det tomme net.

Scoring i sidste sekund

Esbjerg tog føringen med mindre end ét sekund tilbage på uret i anden periode.

Der blev kørt en hurtig omstilling, Emil Kruse reddede afslutningen i første omgang, men han var uheldig med, at pucken hoppede direkte ud til Travis Brown, der nemt kunne score.

Det var en flok slukørede Blue Fox-spillere, der skøjtede til pause.

En dobbelt udvisning - altså 2+2 minutter - til Mathias Bau Hansen efter blot 74 sekunder i tredje periode gjorde det bestemt ikke nemmere for Blue Fox at komme tilbage. Det lange undertal blev dog overstået på flotteste vis - næsten uden chancer til Esbjerg.

Og på det første angreb efter undertallet - med fjerdekæden på isen - blev der udlignet. Simon Schleicher scorede fra en spids vinkel i venstre side med assist til Lukas Bang. Aftenens anden scoring til fjerdekæden!

Med mindre end fire minutter tilbage af kampen tog Esbjerg føringen tilbage.

Herning-backen Oskar Drugge tabte en duel i højre side af forsvaret til Søren Nielsen, der efterfølgende kunne spille Travis Brown fri, og han hamrede pucken i nettet.

Mindre end to minutter senere blev det også 4-4. Denne gang var det finske Jarkko Malinen, der tog chancen næsten ude fra blå linje, og han satte pucken over venstre skulder på Thomas Lillie.

Herefter overtid og en fortjent sejr til Herning, der spiller næste gang fredag i Herlev.

Indlæser debat