En gang til for Knudmosen

11. marts 2021, 14.29

Foto: Flemming Hansen & Pr-foto

HØRINGSSVAR Lad os stilfærdigt igen fastslå, at Knudmosens bevarelse slet ikke er et tema i den kommuneplan, byrådet har i høring, som initiativgruppen bag »Bevar Knudmosen« jo ellers alene med valget af navn til deres annoncer og hjemmeside giver indtryk af.

Britta Vestergaard undrer sig i læserbrev 10. marts over vores læserbrev 8. marts, hvor vi svarer til Michael Sloth (MS) i stedet for til initiativgruppen. Hvis det har givet undren hos nogen, vil vi med det samme beklage dette.

Årsagen skal findes i, at MS jo netop var meget direkte i sit læserbrev overfor os, hvor han gør kommunens i høring udsendte forslag til kommuneplan til et angreb på Venstre i stedet for et debatindlæg vedrørende kommunen. Så vi valgte på vegne af Venstre at svare direkte til MS.

Læs også
Mener Lars Krarup og Venstre virkelig, at borgeres høringssvar bare er pseudo?

Når den virksomhed, som MS har været medejer i blev nævnt, som Britta Vestergaard også undrer sig over, skyldes det i sin enkelthed, at MS i læserbrevet fremførte, at vi skulle diktere, hvor virksomheder præcist skulle placeres. Vi tænkte, at MS måske bedst ved eksemplets magt kunne se, at det da vist var meget godt, at det princip MS fremfører ikke var gældende politik, da hans egen virksomhed ønskede at flytte.

MS er i avisen citeret for at være klar til kamp over mange år og bruge de ressourcer, som måtte være nødvendige. Baseret på de helsides annoncer, der på nuværende tidspunkt anvendes til fejlagtigt at påstå, at en ændring af Knudmosen skulle være til debat, tyder det jo på, at det udsagn passer.

Det er selvfølgelig ethvert menneskes ret at købe alle de annoncer, man vil. Manipulerende overskrifter eller ej.

Ethvert høringssvar til en kommuneplan tages alvorligt og vurderes. Administrativt som politisk. Og vi hylder begge den gode demokratiske debat.

Overfor alle borgere finder vi dog anledning til at garantere, at ethvert høringssvar om kommuneplanen uanset forslagets karakter behandles på samme seriøse måde, og især at høringssvar fra ressourcestærke borgergrupper med stor økonomi bag ikke får særbehandling i forhold til en borger med et andet ønske indsendt til kommunen på et godt gammeldags stykke A4 papir. Hverken hos administrationen eller hos os to. Vi hylder argumentets kraft mere end annoncer under en tvivlsom overskrift.

Nu har vi to gange i læserbreve svaret på det vi oplever som en noget speciel kampagne. Herefter ser vi frem til debat og mangt og meget i kommuneplanen i disse uger.