Minusrenter hos Vestjysk Bank

Endnu en bank indfører, at private kunder skal betale negative renter

16. januar 2020, 10.30

Vestjysk Bank har hovedkvarter i Lemvig og blandt de 15 filialer i landet er en stor afdeling i Herning. Foto: Christian Sjurman

INDLÅN Endnu en dansk bank har annonceret negative renter for sine privatkunder. Denne gang er det kunderne i Vestjysk Bank, der skal til lommerne.

Banken oplyser i en pressemeddelelse, at indlån fremover får en rente på minus 0,75 procent. Hvis kunderne har en NemKonto i banken, er deres indlån på op til en halv million kroner dog fritaget fra de negative renter.

I sin pressemeddelelse henviser banken til renterne fra de andre banker og Nationalbanken som baggrund for sin beslutning. Banken henviser til, at bankerne siden 2012 har måtte betale for indskud i Nationalbanken, der fungerer som bankernes bank.

- Dette forhold har fået flere pengeinstitutter til at indføre negative indlånsrenter over for deres erhvervskunder og nu også privatkunder, skriver Vestjysk Bank.

Dermed henviser banken til en lang række banker i Danmark, herunder Sydbank, Jyske Bank, Nordea og Nykredit, som har indført negative renter under forskellige vilkår.

Gælder allerede erhverv

Vestjysk Banks administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen uddyber om baggrunden for beslutningen:

- Vi har fulgt udviklingen i renteniveauet meget nøje gennem de seneste år, og særligt de seneste måneder. Vi har løbende sænket vores indlånsrenter for at tilpasse os situationen, og siden oktober 2019 har vores erhvervskunder betalt en negativ indlånsrente på 0,75 procent årligt, fortæller han.

I Vestjysk Bank bliver en række konti friholdt for negative renter. Det gælder pensionspuljer, børneopsparinger samt bolig- og uddannelsesopsparinger.

Danske Bank er den sidste af de største banker i Danmark, der indtil videre har undladt at indføre negative renter.