Udendørs lege- og træningsrum: Gødstrup-sygehus får tidlig julegave for 1,7 millioner

Vestjylland Forsikring donerer 1,7 millioner kroner til udendørs lege- og træningsrum ved sygehuset i Gødstrup

2. december 2019, 13.18

Oversygeplejerske Marianne Bækager Jensen jubler over nyheden om de mange penge fra Vestjylland Forsikring, hvor Jørgen Ladekjær er direktør. Foto: Hospitalsenheden Vest

GØDSTRUP Med en donation på 1,7 millioner kroner fra Vestjylland Forsikring får børn og unge og hospitalet i Gødstrup en tidlig julegave.

Donationen gør det nemlig muligt at indrette et spændende udendørs areal i et af hospitalets 15 gårdrum til brug for både boldspil, legeplads og afslapning - men også til faglig udredning og motorisk test i behandlingen af børn og unge.

- Vi får en kreativ legeplads til leg, terapi og undersøgelser. Et rum, hvor faglighed og leg spiller sammen med tilbud til børn og unge fra 0-17 år, siger oversygeplejerske Marianne Bækager Jensen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Det er en fantastisk glædelig nyhed, som vi glæder os til at dele med de familier, børn og unge, der kommer til os.

Noget andet at tænke på

Baggrunden for donationen skal blandt andet findes i sygehus-besparelserne, fortæller Jørgen Ladekjær, der er direktør i Vestjylland Forsikring.

- Da vi hørte, at Gødstrup grundet besparelser ikke selv var i stand til at etablere det udendørs lege- og træningsrum, så var vi klar til at hjælpe med projektet. For os virker det rigtigt at støtte projektet, der forhåbentligt gør det til en bedre oplevelse for det enkelte barn og familien at være indlagt på hospitalet, siger han i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Og når man som i min familie selv har været indlagt gennem længere tid, så ved man også, hvor vigtigt det er at kunne få frisk luft og noget andet at tænke på, når hospitalet bliver dit andet hjem.

Børneafdelingen på hospitalet går nu i gang med at konkretisere planerne for det udendørs lege- og træningsrum, så det er klar til brug, når Regionshospitalet Gødstrup åbner i begyndelsen af 2021.