Massetests i midtjylland fra mandag

Skærpede corona-restriktioner i Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner

21. november 2020, 11.18

Borgerne i Ringkøbing-Skjern og Holstebro kommuner må forberede sig på, at der sættes ind med massetestning for corona i den kommende uge. Foto: Marianne R. Eskildsen

Mandag iværksætter sundhedsmyndighederne et massetest-program i Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner. Det fremgår af en mail fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til følgegruppen for COVID-19, som Ringkøbing-Skjern Dagblad er i besiddelse af:

»På baggrund af nye data om smittesituationen i relation til mink finder indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, at der er behov for tiltag, som pr. 19 november gælder for de syv nordjyske kommuner, bør udvides til at omfatte Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner. Dette bygger blandt andet på, at der er en bekymrende stigning i fund af minkvarianter i positive prøver fra personer med bopæl i disse kommuner,« hedder det i mailen.

De skærpede restriktioner betyder blandt andet, at der vil blive sat gang i et massetest-program:

Ringkøbing-Skjern Dagblad har talt med borgmester i Ringkøbing-Skjern kommune, Hans Østergaard (V), som siger:

- Jeg blev noget forundret, da vi fredag blev indkaldt til et telefonmøde med sundhedsministeren og hans embedsmænd. Vi har haft mellem seks og ni smittede om dagen den seneste tid, og jeg undrer mig derfor over, at vores kommune er med på vognen. Der er jo ingen mink tilbage hos os, og Holstebro er langt hårdere ramt, siger han.