Nu får 50.000 pensionister flere penge mellem hænderne

Udgivet:08. juni 2023, 11.19

Læsetid:1 minut

Mogens Jensen. Foto: Marie Hald

Af Mogens Jensen folketingsmedlem for Socialdemokratiet

4 måneder siden

PENSION Vi har længe i Socialdemokratiet arbejdet henimod, at pensionister kan slippe for at blive modregning i deres pension, fordi deres ægtefælle stadig er på arbejdsmarkedet eller fordi de selv arbejder ved siden af pensionen. Det er et bredt flertal i Folketinget heldigvis enige med os i, og nu er lovforslaget endeligt blevet vedtaget.

Det betyder, at omkring 40.000 pensionister fra i år kan se frem til at få flere penge til sig selv. Og omkring 50.000 pensionister i 2025. I gennemsnit vil den omtalte gruppe få omkring 30.000 kroner mere i hænderne om året.

Det er virkelig positivt for den store gruppe af pensionister, det drejer sig om. Rigtig mange oplever, at de bliver trukket i pension, enten fordi de selv stadig har en tilknytning til arbejdsmarkedet eller fordi deres ægtefælle har.

Det fjerner selvsagt et incitamentet til at blive på arbejdsmarkedet, og det det bidrager til en skævhed mellem ægtefæller, at den ene part efterlades med følelsen af ikke at kunne forsørge sig selv.

Derfor er det et lovforslag, der giver rigtig meget mening for den enkelte, og som samtidig gavner både den private og offentlige sektor, som mangler dygtige hænder. Alt i alt i en rigtig god nyhed for de mange folkepensionister, det vedrører.