Corona-virus sender Bravo Tours-danskere i karantæne på Tenerife

En italiensk turist på Tenerife er smittet med coronavirus, og det har sendt op mod 1000 turister i karantæne på hotel, der blandt andet benyttes af Bravo Tours

25. februar 2020, 09.04

To danske gæster fra Bravo Tours er blandt de 1000 personer, der er i karantæne på hotel på Tenerife. Foto: PR-Foto

CORONA To danske Bravo Tours-gæster er sammen med op mod 1000 andre turister i karantæne på et hotel i byen Adeje på den spanske ferieø Tenerife.

Det sker, efter at en italiensk turist på øen er blevet smittet med coronavirus.

Der er tale om hotellet H10 Costa Adeje Palace, som bliver benyttet af både TUI Danmark, Sun Tours og herningensiske Bravo Tours.

Det herningensiske rejsebureau oplyser til Herning Folkeblad, at de har to danskere på hotellet.

- De ankom i går, og er nu ved at blive undersøgt, oplyser Bravo-direktør Peder Hornshøj, der maner til ro.

- Der er ingen panikstemning, og de er ved godt mod, siger han, og oplyser, at gæsterne må ikke forlade hotellet.

Følger Udenrigsministeriet

Bravo Tours har afgange til Tenerife hver søndag, og Peder Hornshøj udtaler, at planen er, at de kommende fly skal af sted som planlagt.

- Vi følger altid Udenrigsministeriets retningslinjer. Og nu skal der altså ikke gå kaos og panik i det. Selvfølgelig skal de næste fly af sted, siger han.

Udover de to Bravo-gæster, der ikke er fra det midtjyske, lød det fra TUI, at der befandt sig tre danske TUI-gæster på hotellet. Den information har rejseselskabet senere rettet. De tre danskere var på vej til det pågældende hotel, men blev i al hast omdirigeret til et andet hotel, oplyser pressechef Mikkel Hansen, til TV 2.

Episoden på Tenerife begyndte, da en italienske turist havde feber og henvendte sig søndag på en privat klinik. Det blev efterfølgende påvist, at han er smittet med coronavirus. Manden, der er læge, er nu indlagt på et lokalt hospital.

Corona-epidemien tog sin begyndelse i januar, hvor medier rapporterede, at en mystisk sygdom havde ramt 59 personer i den kinesiske by Wuhan. Siden har den bredt sig til 33 lande. 2619 er døde. Over 79.300 er bekræftet smittede - det reelle tal kan dog være højere, da ikke alle smittede opsøger lægehjælp. 25.044 er blevet raske igen.