Sikker sejr til Blue Fox: Nedlagde ligaens bundprop

Med 5-1 over Odense har Blue Fox haft en perfekt weekend

10. januar 2021, 17.17

Kristian Jensen scorede til både 3-1 og 5-1 i sejren over Odense Bulldogs. Foto: Henrik Ole Jensen

ISHOCKEY Søndag eftermiddag skulle Herning Blue Fox på hjemmebane følge fredagens 6-2-sejr over SønderjyskE op.

Det blev til endnu tre point til »blårævene«, der sikkert vandt 5-1 over Metal Ligaens absolutte bundhold, Odense Bulldogs.

Coronaen er stadig i Blue Fox-truppen. Kort før fredagens kamp blev backen Reid McNeill testet positiv, og han er derfor naturligvis nu i karantæne. Det samme gælder kaptajn Daniel K. Nielsen, der nærmede sig et comeback efter sin langvarige skade, men nu er han også blevet smittet. Endelig er en tredje back, Andreas Sørensen, også coronaramt.

I stedet for dem har træner Ben Cooper valgt at bruge den normale angriber Mark MacMillan som back. Det var ellers slet ikke planen, at han skulle have spillet i fredags, men han måtte altså ind og hjælpe holdet. Det samme gjaldt Herning Ishockey Klubs 19-årige Jeppe Pyndt, der både fredag og søndag blev brugt som back - dog med begrænset spilletid.

Hurtig føring

Blue Fox indledte søndagens opgør i fin stil og kom også foran allerede efter seks minutter. I et powerplay styrede Brodie Dupont et skud fra backen Petter Hansson i nettet.

Læs også
Fem mål af førstekæden: Blue Fox gik målamok ovenpå corona-afbræk

Der fulgte flere chancer, men skarpheden manglede, og så kunne gæsterne fra Odense i stedet udligne kort inden, at perioden var slut. Det så ud som om, en Blue Fox-spiller rørte pucken sidst. Odenses Christian Thunbo krediteres målet.

Nyt powerplay mål

Knapt midtvejs i anden periode tog Blue Fox føringen tilbage. Igen var det i et powerplay, som Morten Poulsen afsluttede. Denne gang med godt forarbejde af Cameron Brace.

Kort inden periode sluttede, blev det også 3-1. Thomas V. Andersen brød godt igennem op igennem højre side, og sendte pucken ind foran til en helt fri Kristian Jensen. Han sendte pucken i nettet, men pucken røg ud igen, og dommerne ville gennemse scoringen på video. Målet fik lov at stå.

Tredje periode blev ikke nogen festforestilling. Blue Fox-truppen var sandsynligvis præget af træthed efter fredagens kamp og en uge, hvor flere spillere først lige var blevet klar til at spille efter at have været ude med corona.

Første mål af Mads Christensen

Mads Christensen vil dog sandsynligvis huske perioden med glæde. Han fik nemlig scoret sit første mål for Blue Fox efter at være vendt hjem i sommer. Han er én af de spillere, der har kæmpet med både skader og corona, men han omsatte sikkert Cameron Braces fine oplæg til 4-1.

Mod slutningen af kampen satsede Odense uden målmand. Det udnyttede Kristian Jensen til at score sit andet mål og lukke kampen til 5-1.

Albert Adamsen vogtede Herning-målet i hele kampen.

Næste udfordring for Blue Fox er fredag aften ude mod Aalborg.

I søndagens øvrige kampe i Metal Ligaen fik SønderjyskE en oprejsning efter fredagens afklapsning mod Blue Fox. Sønderjyderne vandt 4-2 i Herlev. Rungsted kunne køre fra Esbjerg med en sejr på 7-6 efter straffeslag.

Kampen mellem Frederikshavn og Rødovre blev aflyst på grund af for mange coronatilfælde i Rødovre-truppen.