Tinkoff-Saxo-kaptajn takker Riis efter flot enkeltstart

Rafal Majka mener, at Bjarne Riis hjalp ham til et godt resultat på enkeltstarten i Giro d'Italia.

22. maj 2014, 18.41

Cadel Evans er normalt specialist i den særlige cykeldisciplin enkeltstart, hvor rytterne kæmper mod sig selv og uret. Men australieren skuffede en smule på torsdagens 12. etape af Giro d'Italia, hvor han skulle forsvare sin førertrøje og måske endda udbygge forspringet til konkurrenterne. Sådan gik det slet ikke, for Evans blev overgået af en fabelagtigt kørende Rigoberto Uran fra Colombia og Omega Pharma-Quick-Step. Hele Èt minut og 34 sekunder var Uran hurtigere end Evans, og dermed er der en ny mand i lyserødt. Nu er Evans 37 sekunder efter den førende colombianer, mens Tinkoff-Saxos polske kaptajn Rafal Majka, der her lykønskes af sin holdkammerat Michael Rogers, efter en fjerdeplads på dagens etape forsvarer sin samlede tredjeplads, knap to minutter efter Uran./Ritzau/ Foto: Tinkoff Saxo/POLFOTO

Tinkoff-Saxo-kaptajnen Rafal Majka havde god fart i cyklen og leverede en flot fjerdeplads på enkeltstarten, da 12. etape af Giro d'Italia torsdag blev kørt.

Polakken, som beholder sin tredjeplads i den samlede stilling, sender en tak i retning af sportsdirektør Bjarne Riis.

Det var en hård og også svær enkeltstart, fordi nedkørslerne var glatte. Men jeg havde Bjarne Riis i bilen bag mig, og jeg er virkelig glad for, at han pressede mig. Jeg lærer virkelig meget med ham som sportsdirektør, siger Rafal Majka til tv2.dk.

Bjarne Riis er ikke uventet tilfreds med rytterens indsats.

- Jeg synes, Rafa kører en fantastisk etape. At han bliver fire her, lover rigtig godt.

- Jeg forsøger bare at guide ham så godt, som jeg kan, og efter det bedste, jeg har lært. Han kørte jo fantastisk. Rigtig flot og rutineret kørt, vil jeg sige, siger Bjarne Riis. Dagens helt store vinder blev dog colombianeren Rigoberto Uran, som vandt etapen og overtog føringen fra australieren Cadel Evans i den samlede stilling.

Rigoberto Uran har et forspring på 37 sekunder til Evans, mens Rafal Majka er nummer tre med et minus på 1,52 minutter i forhold til colombianeren. /ritzau/