Nyhedsoverblikket fredag morgen: Politi undersøger breve med ukendt pulver hos Jyske Bank

7. maj 2021, 07.22

Lokale beboere tager billeder af beklædningsgenstande dækket i blod efter et dødeligt skyderi i slumkvarteret Jacarezinho nord for Rio de Janeiro i Brasilien. - Foto: Mauro Pimentel/Ritzau Scanpix AFP

MORGENPOST Godmorgen - her er fredagens vigtigste nyheder fra ind- og udland.

Sygeplejersker mødes til sværdslag inden mulig strejke

Erhverv: Om to uger kan en strejke begynde blandt landets sygeplejersker, der i marts stemte nej til en ny overenskomst. Om det kommer så vidt, bliver vi måske klogere på fredag, hvor Forligsinstitutionen skal forsøge at mægle mellem parterne.

Mette F. vil se på ophævelse af patent på coronavacciner

Politik: Den danske regering er klar til at se på et forslag, som støttes af USA, om at ophæve patentbeskyttelsen for coronavacciner. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) til DR.

Forbrugerråd opfordrer til undersøgelse af minusrenter

Indland: Forbrugerrådet Tænk opfordrer myndighederne til at undersøge, om der er reel konkurrence mellem de danske banker med hensyn til negative renter, som gennem det seneste år også er blevet pålagt mange almindelige opsparingskonti. Det skriver Tænk i en pressemeddelelse.

Norge tror ikke på ny vaccine fra juni trods dansk håb

Indland: Fra juni forventes det i Danmark, at den tyskbaserede coronavaccine Curevac indgår i vaccinationsudrulningen. Anderledes forholder det sig i Norge, hvor man først forventer at modtage doser af denne vaccine fra juli.

Kommission korrigerer sig selv om embedsmænds rettigheder

Politik: Instrukskommissionen har med et nyhedsbrev torsdag ændret på sin vurdering af de rettigheder, som embedsmænd har til at sige fra over for ulovlige ordrer. Det skriver Dagbladet Information og DR.

SOS Børnebyerne undersøger sager om misbrug i 20 lande

Udland: Den internationale nødhjælpsorganisation SOS Children's Villages (SOS Børnebyerne) har igangsat en undersøgelse af sager om misbrug af børn og støttekroner i både Afrika og Asien. Det oplyser organisationen torsdag.

Politi undersøger breve med ukendt pulver hos Jyske Bank

Kriminal: Jyske politikredse var torsdag aften ved at undersøge sammenhængen mellem to breve med pulver i, der er sendt til Jyske Banks afdelinger i Holstebro og Kjellerup. Det skriver TV Midtvest.

Polititogt i Rio de Janeiro koster mindst 25 personer livet

Udland: Mindst 25 personer er blevet dræbt i et skyderi mellem mistænkte kriminelle og politiet i Rio de Janeiro. Det oplyser politiet torsdag lokal tid. Dermed er der tale om en af de dødeligste politiaktioner i den brasilianske storbys historie.

Det sker i dag:

08:00 Tal for overnatningssteder udkommer: Danmarks Statistik kommer med tal for overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem i marts 2021. Mere

10:00 Sygeplejersker og arbejdsgivere mødes i Forligsen: Dansk Sygeplejeråd (DSR), arbejdsgiverne i Danske Regioner og Kommunernes Landsforening mødes i Forligsinstitutionen i København. Forligsmand har indkaldt til forhandlinger, efter at DSR stemte nej til til den nye overenskomstaftale og varslede strejke.

10:45 Forhandlinger om klimadelmål i 2025: Finansminister Nicolai Wammen (S) inviterer støttepartier til forhandlinger om et delmål for udledningen af drivhusgas i 2025. Foruden finansministeren deltager klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S). Mere

11:00 Firma krævede mindstepriser for sportstøj: Retten i Aalborg forventes at komme med dom i en sag om brud på konkurrenceloven mod et firma, der fremstiller sportstøj, og firmaets ejer. Mere

11:00 SAS præsenterer trafiktal: Det skandinaviske luftfartsselskab SAS kommer med trafiktal for april. Mere

12:00 Litauisk kvinde får dom i kæmpe sag om hvidvask: Østre Landsret afsiger dom i en sag om hvidvask af 166 millioner kroner. En litauisk kvinde, der i mange år ikke havde officielle indtægter, er tiltalt. Mere

14:30 Amerikansk kongetal offentliggøres: Det amerikanske kongetal, tallet for jobskabelse, bliver offentliggjort. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA. Mere