112

42-årig anholdt: Truede vidne inde i byretten

23. februar 2021, 09.41

Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING En 42-årig mand fra Herning, som var tiltalt i en voldssag, truede i går et vidne, da de begge befandt sig i Retten i Herning.

Det oplyser lokalpolitiet i Herning, som mandag aften klokken 20.03 anholdt manden på sin bopæl og tog ham med på politistationen. Her har den 42-årige overnattet i en celle, idet politiet i dag regner med at fremstille ham i grundlovsforhør - sigtet for vidnetrusler.

Truslerne mod det 54-årige vidne blev fremsat inde i selve retten, hvor den 42-årige sagde følgende eller noget lignende: »Jeg har sagt til dig, at du ikke skal komme. Bare vent og se, hvad der nu vil ske.«

Da ordene var faldet, gik den 54-årige mand direkte over på politistationen for at anmelde truslerne. Og de blev i går taget så alvorligt, at anklagemyndigheden i dag vil søge at få den 42-årige mand fængslet for brud på straffelovens paragraf om trusler mod vidner.

Da politiet i går aftes kom for at anholde den 42-årige, valgte han at overdænge betjentene med diverse skældsord. Det er også strafbart efter straffeloven, så det er manden nu også blevet sigtet for.