Fra Lokalavisen: Kildehøj kastede sig over festival

Der har været anderledes dage på plejecentret Kildehøj

11. september 2020, 16.36

Arne Bent Nielsen - eller AB som han blot kaldes - var ret sej til det med at kaste ringe. Og ramme. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Man kan vælge at ærgre sig over det, man mister, eller man kan glæde sig over det, man får.

Ansatte på plejecentret Kildehøj i Vildbjerg har gjort det sidste, for selv om årets sommerudflugt til nordjyske Slettestrand blev aflyst, så opfandt Kildehøj i stedet en tre dage lang festival med aktiviteter, sang, musik, dans, god mad og socialt samvær.

- Da vi måtte aflyse vores sommertur på grund af corona besluttede vi, at der skulle ske noget andet, så vi har lejet et telt og haft en festival over tre dage, fortæller Jette Forbech Christensen, der er forstander på Kildehøj.

Der var blandt andet en eftermiddag med forskellige bevægelige discipliner - lige fra bowling og dart over ringkast til sømslåning.

Ole Mikkelsen deltog ikke i konkurrencerne. Han ville bare ud at bevæge benene. Ud over et voldsomt synshandicap har han nemlig også diabetes.

- Enten spadserer jeg, eller også kapper de mine ben af (på grund af dårligt blodomløb, red.). Der er kun de to muligheder, så det er nemt nok at vælge, siger han.

Ole Mikkelsen værdsætter også »de søde og morsomme damer«. Det er personalet, han hentyder til.

- De har en god sans for humor, og vi skal bare sørge for at være venlige over for dem, så er de også venlige ved os. Det går begge veje, siger Ole Mikkelsen.

Jette Forbech Christensen roser også sine folk.

- De er kommet ind i deres fritid, for at vi har kunnet gennemføre den her festival, siger en meget tilfreds Jette Forbech Christensen.

Man kan sagtens bowle i en gårdhave, når vejret er godt og støtten er tilpas. Foto: Henrik Lind Jørgensen
Karl Sørensen skulle kun bruge fem slag på at slå et søm i en træstamme, men han er også tidligere tømrer. Foto: Henrik Lind Jørgensen
Jørgen Thomsen slår søm i. Bagefter er det pedel Bo Linnebergs tur, mens Jette Forbech Christensen og Ole Mikkelsen ser til. Foto: Henrik Lind Jørgensen