Testsejr i Tyskland: Drømmemål og midtjysk storsejr over HSV

Gustav Isaksen og Pione Sisto scorede perlemål på langskud, da FCM vandt hele 5-1 på udebane mod Hamburger SV

Udgivet:28. januar 2022, 12.54

Pione Sisto brager bolden i mål til 1-0 mod Hamburger SV. Foto: FCM

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 år siden

FODBOLD Der var masser af midtjysk måljubel, da FC Midtjylland fredag middag vandt hele 5-1 i en træningskamp på udebane mod Hamburger SV.

Fem af de seks mål faldt i en begivenhedsrig og underholdende første halvleg, hvor træner Bo Henriksens tropper viste stor skarphed i offensiven og førte 4-1 ved pausen.

Pione Sisto bragte FCM i front efter bare syv minutter. Gustav Isaksen opsnappede en skæv aflevering fra det tyske forsvar og fandt Sisto, der fra et par meter uden for feltet knaldede bolden op i fjerneste målhjørne.

Værterne fra den tyske 2. Bundesliga, der er i gang med deres turnering, spillede i en for dem uvant 3-4-3-formation med en sammenbragt flok. Men der var også flere profiler med. To af dem kombinerede efter 11 minutter og sørgede for 1-1, da Sonny Kittel løftede bolden ind i panden på en fri Bakery Jatta.

FCM’s presspil fangede flere gange tyskerne i opspillet i en halvleg med fin intensitet på en god græsbane ved siden af Volksparkstadion. Det gav en livlig kamp.

Læs også
Sprudlende Isaksen efter storsejr: Det kørte bare Sprudlende Isaksen efter storsejr: Det kørte bare
Læs også
Sprudlende Isaksen efter storsejr: Det kørte bare

Tre pletskud på fem minutter

Danske Mikkel Kaufmann missede to store chancer for værterne i midten af første halvleg. Mere skarphed viste den veloplagte Gustav Isaksen i halvlegens sidste del, hvor FCM satte trumf på med hele tre scoringer inden for mindre end fem minutter.

Efter godt en halv times spil modtog Gustav Isaksen en god diagonalbold fra Pione Sisto i højre side, tog et enkelt træk og sendte bolden helt over i fjerneste målhjørne fra små 25 meters afstand. Et regulært drømmemål.

Minuttet efter flugtede Victor Lind FCM på 3-1. Et hjørnespark blev i første omgang afvist, men Lind stod klar uden for feltet og flugtede den indbydende bold i nettet mellem venner og fjender.

Tre minutter senere blokerede Isaksen et spark fra Hamburgs svenske reservemålmand Marko Johansson, så bolden dumpede i mål. Keeperen så umådeligt skidt ud i den situation, men det var opportunistisk presspil af den stærkt spillende Isaksen.

Læs også
FCM-træner jubler over velsmurt presspil mod HSV FCM-træner jubler over velsmurt presspil mod HSV
Læs også
FCM-træner jubler over velsmurt presspil mod HSV

Charles udgik med skade

Det blev reelt afslutningen på første halvleg, for få minutter efter kom Charles Rigon Matos til skade og fik behandling på græsset. Da det trak ud, valgte de to hold at gå til pause fire minutter før tid.

Brasilianeren blev kørt fra træningsbanen på en golfvogn og kom ikke tilbage på banen.

Hans landsmand og klubbens topscorer, Júnior Brumado, fik ligesom de fleste af profilerne en time på banen og nåede at komme på måltavlen kort inden, han blev skiftet ud. Daniel Høegh forlængede et langt indkast og Brumado kom energisk og aggressivt først på den løse bold til 5-1.

Nytilkomne Vágner Love kom på banen efter 61 minutter. Den 37-årige angriber viste god energi i presspillet, men kom ikke til afslutninger i den halve time, han fik på banen.

Det var dog en noget mere begivenhedsfattig anden halvleg. Tyskerne var mest på bolden - uden dog at bringe FCM’s stærke organisation i de store problemer.

Et par småchancer blev det også til for FC Midtjylland, men rytmen led selvsagt under de mange udskiftninger i kampens sidste del.

Superligaens tophold kan dog rulle hjem fra den nordtyske millionby med smil på læben efter en velspillet og god træningskamp, der dog blev skæmmet af skaden til Charles Rigon Matos.

Næste testkamp for FC Midtjylland venter på torsdag, når »ulvene« møder russiske Zenit Skt. Petersborg ved træningsturneringen Atlantic Cup i Portugal. FCM tager på træningslejr ved Algarvekysten på tirsdag og 11 dage frem.