Kirkens Korshærs Familiearbejde har budt på masser af samvær i sommerens løb

Kirkens Korshærs Familiearbejde har både haft familier på bondegårdsferie, på tur til Naturkraft, tivoli og Djurs Sommerland denne sommer

30. august 2021, 07.20

Candyfloss, snobrød over bål og en tur i tivoli - lyder det måske som opskriften på en dejlig sommerferie? Det var i hvert fald, hvad Kirkens Korshærs Familiearbejde bød på i den sommer, der snart er forbi. Foto: Privatfoto

HERNING Otte glade familier - 10 voksne og deres 17 børn - drog for nylig på bondegårdsferie ved Ringkøbing med Kirkens Korshærs Familiearbejde.

Og forventningerne var høje, for de skulle ride på heste, spise lækker mad og møde andre i et fællesskab, skriver Kirkens Korshær i en pressemeddelelse.

På grund af Covid-19 blev alle forholdsregler taget med spisegrupper, færrest mulige der delte bad/toilet og masser af hensyn i forhold til håndtering af måltider.

Men af sted skulle de.

- Det er for det første vigtigt, at familierne får lov at opleve, at de faktisk kan gøre ting sammen, uden at hverdagens trummerum kommer indover med tøjvask og indkøb med mere. Oven i det ser vi også en stor glæde både for børn og voksne i at skabe nye relationer og finde nye legekammerater, men også for forældrene at kunne snakke dybere med nogen, som kender til det at være i samme situation. Det er meget givtigt, fortæller Annette Stær fra familiesamarbejdet.

En stor ting

Dagene blev brugt med at se »Naturkraft« i Ringkøbing, hvor alle blev klogere på naturen, oplevede storm ved vindtunnellen, svævede i svævebanen og kælkede på græsbakkerne.

De fik også besøg af familiekonsulent Karin Torp, som kom og snakkede med forældrene om børns spejling af følelser. Og så blev der leget, spillet spil, nusset med kaniner, hygget med samtaler og lækker mad og rideture rundt på plænen.

Den sidste aften var alle på restaurant i Ringkøbing. »Det er lang tid siden og ikke noget, vi normalt gør, det er en stor ting at få lov at være med til«, sagde flere af mødrene ifølge Annette Stær.

Familierne gav udtryk for, at det var rart at være sammen med andre familier igen, og dejligt med socialt samvær og gode grin for både for børn og voksne.

Tivoli og Sommerland

Sidst i sommerferien var Kirkens Korshær i Tivoli Friheden i Aarhus med klubbørnene.

- Det var fantastisk at se børnene hygge sig og prøve den ene mere vilde forlystelse efter den anden. Der var mange, der kunne fortælle spændende oplevelser om det, de havde prøvet. Børnene nød også at være af sted med nye kammerater. Vi havde i det hele taget en rigtig god sommerdag i det fri, siger Annette Stær.

Kirkens Korshær rundede sommeren af med en heldagstur til Djurs Sommerland, hvor en bus fyldt med 54 personer drog ud i sommerlandet.

- Familierne fik lov til at opleve kilden i maven, udfordring af højdeskrækken, sus i håret, spjætten i benene og nervøsitet i storetåen dagen lang, slutter Annette Stærc

Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto

Indlæser debat...