HC Midtjylland har rejst sig igen

21. januar 2020, 10.09

Helge Sander. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD Når håndboldlandsholdet ikke kunne stå distancen i Malmø, så er det godt, at vi har HC Midtjylland ...

Sidste uges topkamp i 1. division mod Skive var på mange måder en utrolig god oplevelse.

Selv for en ikke-håndbold-kyndig var det en fornøjelse at se et Herning-hold, der udstrålede sejrsvilje og kampgejst - og resultatet udeblev heller ikke. Helt fortjent storsejr, der giver realistiske forventninger om en spændende afslutning på sæsonen her i foråret.

Men spillet på banen var ét. Lige så opløftende var det at iagttage den opbakning, der er uden for banen. Indsatsen fra bestyrelsesformanden Kim Simonsen, sportsdirektør Peter Andersen og det store antal af frivillige vidner om, at en klub, der for kort tid siden var slået knockout, ikke bare har rejst sig, men også er på vej frem igen med fuld fart.

Det skorter heller ikke på lokal opbakning fra erhvervslivet. Det blev til fulde understreget i sponsorloungen, hvor der var henimod 150 sponsorer, gæster og venner af klubben.

Jeg glæder mig allerede til næste hjemmekamp mandag 3. februar mod et andet tophold, Skovbakken.

PS: Hvis man har et hjerte, der banker for sporten og lokalområdet, var der ikke alene håndboldkampen i Holing at glæde sig over. Optakten til weekenden blev også krydret med en 4-1-sejr til FCM over Esbjerg i årets første træningskamp på Ikast stadion (1000 tilskuere!), og ishockeydrengenes fortsatte sejrsstime med 2-0 over Rødovre.