112

Bøde på 31.500 kroner: Lastbilchauffør satte magnet på takograf

18. september 2020, 09.02

Foto: Toke Hage

HERNING En 38-årig lastbilchauffør er blevet idømt en straksbøde på 31.500 kroner, fordi han fiflede med sin køre- og hviletid.

Manden blev onsdag bragt til standsning, efter at en tungvognspatrulje blev opmærksom på den polsk indregistrerede lastbil på Holstebromotorvejen.

Flere gange overhalede den andre lastbiler, selv om de kørte de tilladte 80 kilometer i timen. Derfor blev den standset til rutinemæssig kontrol på politiets kontrolplads ved HI-Park ved Hammerum.

Kontrollen viste, at lastbilens takograf, der registrerer al kørsel, havde optegnet hvil hele dagen.

Chaufføren tilstod med det samme, at han havde anbragt en magnet på takografens impulsgiver, så også hastighedsbegrænseren blev sat ud af kraft.

I en pressemeddelelse fra politiet står der: Vognmanden var ikke specielt imponeret af chaufførens måde at køre lastbil på.

Ud over bøden blev den 38-årige chauffør fra Ukraine idømt en ubetinget frakendelse af førerretten i Danmark i seks måneder.

Vognmanden fik også en bøde, og begge blev betalt straks.

Politiets Tungvognscenter Nord har de seneste dage standset i alt 84 tunge køretøjer i kontroller, og det blev en positiv oplevelse for politiet.

- Der blev fundet et mindre antal overtrædelser end forventet, oplyser politikommissær Claus Kjær-Pedersen i en pressemeddelelse.

-phn