Kommentar til spareplaner: Det går ufatteligt godt i Herning Kommune

Udgivet:07. februar 2023, 14.04

Læsetid:4 minutter

Foto: Adobe Stock Photo

Af Jens Chr Bækgaard. Vildbjergvej 20 Vildbjerg

1 måned siden

BESPARELSER Det går ufatteligt godt i Herning Kommune. Det var jo essensen af den række af læserindlæg, som Joan Hansen (JH) brugte masser af spalteplads på her i HF op til kommunevalget for bare godt og vel et år siden.

Man gad jo efterhånden ikke læse dem, for det var jo bare en lang opremsning af mere eller mindre sandfærdige beretninger om, hvor godt vi havde det i kommunen.

Og hvis en eller anden dristede sig til at modsige dette og påpege nogle ting, en vej i et yderdistrikt der var ret hullet og farligt at færdes på i mørke for cyklister, eller nogle fliser, der lå løse eller var skæve, så det gjorde gangbesværede og handicappede utrygge ved at færdes der, så fik de ellers læst og påskrevet om, at de bare ikke skulle være utilfredse kværulanter, der aldrig kunne få nok. I Herning havde vi det alle sammen godt, basta.

Sådan kan man jo også føre debat.

Læs også
<span>Trods demonstration og fyldt byrådssal:</span> Sparerunder blev endegyldigt vedtaget <span>Trods demonstration og fyldt byrådssal:</span> Sparerunder blev endegyldigt vedtaget
Læs også:
Trods demonstration og fyldt byrådssal: Sparerunder blev endegyldigt vedtaget

Her i sidste uge havde piben så fået en anden lyd. I et indslag i TV MidtVest sagde samme Joan Hansen blandt andet: Jamen jeg har sagt det flere gange, og jeg siger det gerne igen, at med nedskæringer i den størrelsesorden, så vil det give serviceforringelser, og det er da beklageligt.

Gad nok vide, hvor meget JH kendte til disse nedskæringer også før valget, for så ville det jo da have pyntet vældigt på hendes troværdighed, hvis hun også havde beskrevet det i bare et par linjer i nogle af alle hendes indlæg om, hvor godt det går i Herning.

Der skal meget gode beviser til, for at jeg tror på, at byrådsmedlemmerne ikke allerede den gang kendte bare lidt til, hvordan situationen var. Men man var nogle krystere, der ikke turde fortælle det, som det var, for man skulle jo helst opnå stemmer nok til fortsat at kunne beholde »taburetten«.

Læs også
<span>Nok er nok:</span> Knap 200 mødte op til demonstration mod besparelser <span>Nok er nok:</span> Knap 200 mødte op til demonstration mod besparelser
Læs også:
Nok er nok: Knap 200 mødte op til demonstration mod besparelser

Når man så er genvalgt, lader man »embedsværket« lave nogle beregninger og modeller for, hvordan man sparer 25 millioner kroner og vælger så, om end ikke den dårligste, så nok den letteste løsning, forstået på den måde, at det er de gamle, de handicappede og børnene, der må lægge for. De brokker sig nok mindst, og der er ikke så mange stemmer at tabe i den afgørelse. Ingen tænker på at finde flere midler at gøre godt med. Nej, for disse er jo brugt og dermed slut.

Det var ikke lige de samme »sparebukser« man havde på, da man i sin tid skulle hjælpe MCH Arena gennem corona-krisen. Da var der penge nok i kassen. Og godt for det, for MCH Arena kan vi da ikke undvære. Selvfølgelig må vi gøre, hvad vi kan, for at redde den fra konkurs. Vi er da alle stolte af, hvad MCH formår at skabe og gøre for byen, men det kunne vel godt være hjælp til selvhjælp, eller måske noget for noget, som man siger.

Her i forbindelse med årsskiftet, kunne man her i HF læse, at MCH i det forløbne år havde haft besøg af over en million gæster til forskellige udstillinger, messer og events. Rigtig flot klaret. Og så er det jo, man kan begynde at regne lidt. Jeg tror da, at alle disse besøgende har haft en god oplevelse, og mon ikke det er de færreste af disse, der ville have beklaget sig over, om de skulle have betalt bare en flad tyver mere for besøget. Så kunne MCH have afleveret over 20 millioner kroner til Herning Kommune og sagt tak for hjælpen.

Læs også
<span>Flere organisationer vil demonstrere på Torvet:</span> Dybt rystede over besparelser på ældre, handicappede og børn <span>Flere organisationer vil demonstrere på Torvet:</span> Dybt rystede over besparelser på ældre, handicappede og børn
Læs også:
Flere organisationer vil demonstrere på Torvet: Dybt rystede over besparelser på ældre, handicappede og børn

Samtidig ville kommunens svageste medborgere have undgået en væsentlig forringelse af deres tilværelse, og tillige ville det nok også have bevirket en større arbejdsglæde for de »varme hænder«.

At finde pengene til det, der er nødvendigt, for, at vi alle kan have en anstændig tilværelse, det er politisk håndværk. Det er det, vi vælger vores politikere til. Nedskæringer og forringelser er politisk makværk. Det er kun regneark, som kan klares af administrationen, så det behøver vi ikke politikere til. Så kan vi lige så godt spare dem væk først og tage besparelsen der.

Vi kan ganske enkelt ikke være bekendt år efter år bare at fortsætte som vi plejer med nedskæringer af hjælpen og plejen til vores svageste medborgere. Det er trods alt den generation, der har slidt og slæbt, spinket og sparet, for at vi andre kan have det så ufatteligt godt.

Læs også
Politikerne sidder med nøglen, hvis foreningerne skal slippe for kontrol Politikerne sidder med nøglen, hvis foreningerne skal slippe for kontrol
Læs også:
Politikerne sidder med nøglen, hvis foreningerne skal slippe for kontrol

Indlæser debat