Drenge vandt, Hobro vandt, træneren vandt

Lions Club Vildbjerg fik solgt 1000 nøgler til pengekister. Lørdag blev kisterne åbnet. De to største gevinster gik til Hobro og Vildbjerg

3. august 2019, 15.55

Ori Bar fra Lions Club Vildbjerg flankeret af Kaj Kristensen (t.v.) og Thomas Klok. De to vandt henholdsvis 10.000 og 5000 kroner. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Egentlig gik det meget godt for U10-træner Thomas Klok fra Hobro. Hans drengehold var videre til kvartfinalen i Vildbjerg Cup, og fredag aften vandt Hobro i Superligaen over Silkeborg. Da kampen var færdig, kom Ori Bar fra Lions Club Vildbjerg forbi og spurgte, om tre Hobro-folk ikke ville købe nøgler til de pengekister, der skulle åbnes lørdag.

Thomas Klok og hans to kolleger splejsede til fem nøgler for 200 kroner, og så trak de lod om poserne. Lørdag eftermiddag passede Thomas Kloks nøgle til kisten med 5000 kroner.

- Han (sælgeren, red.) sagde, at der næsten var gevinstgaranti, da han solgte dem til os, smiler Thomas Klok.

Fem gevinster

Det passer dog ikke. Der er fem kister med gevinster - mellem 10.000 og 500 kroner - så 995 af de solgte nøgler passer ikke til en kiste.

- Vi fik fuldstændigt udsolgt. Der har været en fantastisk opbakning til det, siger Ori Bar.

Lions Club i Vildbjerg har tidligere haft pengekiste-aktiviteten, men sidste år holdt den pause.

Thomas Klok var ikke færdig med at få fat i sin kone, skaffe kontonummer til banken og få det skrevet ned, inden det næste jubelbrøl lød i gaden. Det var lokale Kaj Kristensen, der scorede hovedgevinsten på 10.000 kroner.

- Det var min kone, der købte nøglen, men jeg fik lov til at gå ned og prøve den, siger Kaj Kristensen, som spiller lidt Lotto. Dog uden de store gevinster.

- Min kone har engang vundet 2000 kroner hos isenkræmmeren, siger Kaj Kristensen, som godt kan lide at rejse med sin kone.

- Derfor bliver pengene nok rejst op, siger vildbjergenseren.

Thomas Klok fra Hobro tror også, hans 5000 kroner luner i feriebudgettet.

- I næste uge skal vi til Skallerup, og vi skal også på festival i Skanderborg, så pengene skal nok blive brugt, siger han.

- Og så kommer jeg nok også til at give en omgang, tilføjer han.

En kiste tilbage

Lørdag eftermiddag var fire af de fem pengekister »tømt«. Kun den med 2000 kroner stod uåbnet. Steen Vilsbøl fra Lions i Vildbjerg fortæller, at den kommer op i sports- og kulturcentret i 14 dage. Så kan folk teste nøglen der.

- Mellem 800 og 900 af de solgte nøgler plejer at blive testet. Vi vil også helst have så mange af nøglerne retur, så vi slipper for at købe nye, siger Steen Vilsbøl.

- Men sidste gang var det os selv, der »vandt« hovedgevinsten, tilføjer Ori Bar.

En nøgle kostede 50 kroner - dog fem for 200.

Inklusive sponsorater får Lions Club Vildbjerg et overskud på 30.000 kroner fra aktiviteten.

Ori Bar fra Lions Club Vildbjerg flankeret af Kaj Kristensen (t.v.) og Thomas Klok. De to vandt henholdsvis 10.000 og 5000 kroner. Foto: Henrik Lind Jørgensen Henrik Lind Jørgensen
Sådan ser man ud, når man lige er blevet 10.000 kroner rigere. Foto: Henrik Lind Jørgensen Henrik Lind Jørgensen
Steen Vilsbøl fortæller, at mellem 100 og 200 personer ikke kommer og prøver nøgler. Det kunne ske lørdag eftermiddag samt de næste 14 dage i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter. Foto: Henrik Lind Jørgensen Henrik Lind Jørgensen
Der var solgt 1000 nøgler. Foto: Henrik Lind Jørgensen Henrik Lind Jørgensen