Venstre foretrækker de private bygherrer: Hvorfor et nej til 12 almene boliger?

21. juli 2021, 10.53

Michael Thomsen. Foto: PR-foto

BOLIG Fællesbo blev nægtet at opføre 12 nye boliger i forbindelse med byggeriet af en ny Faktabutik på Porshøj. Det kunne man læse i Folkebladet, hvor Ulrik Hyldgård (V) udtalte, at kvoten for almene boliger var brugt op. Da det har taget Herning Kommune to år at nægte Fællesbo opførelsen af de 12 almene boliger, betyder det altså, at over to år er kvoten for opførelse af almene boliger så lille, at der ikke kan blive plads til opførelse af 12 boliger.

Det er borgerlig boligpolitik af værste skuffe. Der er i de senere år opført to nye Faktabutikker på Grøndalsvej og Vestergade i Herning. Begge steder er der givet tilladelse til byggeri af lejligheder ovenover butikken. Men det er vel at mærke til private investorer. Så her har der ikke været hindringer eller langvarig sagsbehandling.

Herning Kommune har under de sidste mange års Venstrestyre konsekvent stækket ansøgninger fra almene boligforeninger til fordel for private investorer. Private investorer laver netop investeringer for at tjene penge, mange penge. Private lejeboliger er altid dyrere end almene boliger. Et eksempel på dette er de fire punkthuse på hjørnet af H.C. Ørsteds Vej og Nørregade, hvor der er to private og to almene punkthuse. De to private har langt højere husleje, og lejlighederne er totalt ens.

I første omgang sender lejerne - i form af alt for høje huslejer - penge direkte i lommerne på boligspekulanterne. I næste omgang sender kommunen penge i spekulanternes lommer i form af ekstra boligsikring til lejerne. I tredje omgang er det jo alle skatteyderne, der betaler de private investorers enorme fortjenester. I Herning vil Venstre altså prioriterer den private bygherre og ikke lejerne. SF vil en anden vej.

I SF vil vi arbejde for, at ved alle nye udstykninger til boliger skal der være 15-20 procent almene boliger, så vi både sikrer en blandet beboersammensætning og alle steder en bolig, der kan betales af sosu-hjælperen og mange andre med en lav løn.

Læs også
Vejen banet for ny Fakta
+Abonnement

Indlæser debat...