112

Flugtbilist fra dødsulykke fundet: 71-årig sigtet efter ulykke ved Flyvestation Karup

15. oktober 2019, 08.25

Et billede af den formodede gerningsmands bil blev frigivet i forbindelse med eftersøgningen. Nu er en 71-årig mand sigtet i sagen. Foto: Screendump

15. OKTOBER Det var optagelser fra et videokamera i Sunds, som førte politiet på sporet af flugtbilen fra dødsulykken ved Flyvestation Karup 7. oktober, hvor en 22-årig værnepligtig soldat blev ramt af en bil og dræbt. Kameraet i Sunds er placeret hele 16 kilometer fra uheldsstedet: - Vi har kigget videoovervågning igennem på en strækning fra Sunds til Viborg. Vi har brugt rigtig mange timer på at efterforske sagen, forklarer vicepolitiinspektør Poul Vestergaard-Lau fra lokalpolitiet i Viborg

På videooptagelsen kan politiet se en Volkswagen Up, der kunne være identisk med flugtbilen, som cirka 15 minutter senere kunne ses på en videooptagelse fra Flyvestation Karup, hvor færdselsuheldet skete. Fra videooptagelsen i Sunds kunne politiet konstatere, at der langs siden af bilen var påsat en streamer. Streameren kunne kobles til en virksomhed, der under den videre efterforskning blev identificeret, hvorefter den nu sigtede mand også blev identificeret.

Flugtbilen blev ligeledes fundet på sigtedes bopæl med skader på front og forrude, og bilen skal nu undersøges nærmere af politiets teknikere.

Den 71-årige mand erkender sig delvis skyldig: - Han forklarer, at han på uheldstidspunktet troede, at han havde ramt et rådyr. Han kigger i bakspejlet og kan intet se, fortæller Poul Vestergaard-Lau.