Radikale klar med 17 kandidater

Radikale Venstre i Herning Kommune supplerer sine tre spidskandidater med yderligere 14 kandidater til kommunalvalget

10. maj 2017, 12.27

Formand Jan B. Henschke og spidskandidat Johs. Poulsen sigter efter tre radikale byrådsmedlemmer ved kommunalvalget senere i år. PR-foto

Herning I marts satte Radikale Venstre navn på de tre øverste kandidater til kommunalvalget: Johs. Poulsen, Line Hillerup og Rasmus Bang.

På generalforsamlingen tirsdag aften sagde yderligere 14 kandidater ja tak til at blive opstillet til valget i november.

Dermed præsenterer Radikale Venstre et hold på 17 kandidater, og det kan blive til 18 eller flere, når Radikal Ungdom har taget stilling til, om der i deres medlemskreds er interesserede kandidater.

Johs. Poulsen, nuværende byrådsmedlem og formand for kultur- og fritidsudvalget, topper listen, mens tidligere byrådsmedlem Line Hillerup indtager andenpladsen.

I en pressemeddelelse fortæller Radikale Venstre, at der er valgt et kandidathold med bred erhvervs-, uddannelsesmæssig og geografisk spredning.

I alder spænder kandidaterne fra de to yngste, Jakob Aagaard Cemik (26 år) og Eser Lilic (28 år) til folk i tresserne.

Jakob Aagaard Cemik er tidligere RU-formand, mens Eser Kilic, der er født og opvokset i Herning, har tyrkiske rødder.

Blomster til 90-årig

Partiet opstiller sideordnet, og det er derfor de personlige stemmer, som afgør, hvilke af de opstillede der opnår valg.

Formand Jan B. Henschke udtrykte på mødet stor tilfredshed med, at så mange medlemmer har indvilget i at opstille, og han glædede sig desuden over en række nye kandidater, der for første gang giver sig i kast med lokaldemokratiet.

- Jeg er overbevist om, at vi med de mange stærke kandidater vil få et rigtig godt valg. Med den perfekte blanding af erfarne kræfter og nye ivrige, iderige og dygtige folk håber jeg, at vi på en god valgdag vil forøge vores byrådsgruppe til tre fra januar 2018. Jeg glæder mig, fastslår formanden i pressemeddelelsen.

På generalforsamlingen lykønskede og hyldede de godt 30 fremmødte desuden det mangeårige medlem Bitten Damgaard. Hun fyldte for nylig 90 år og modtog i den anledning personligt på mødet en stor buket blomster.