Nedtur i Aalborg: Tamme Blue Fox tabte topbraget

Blue Fox skabte meget få chancer og tabte topopgøret mod Aalborg Pirates

Udgivet:01. februar 2023, 22.11

Læsetid:2 minutter

Lukas Bang og Blue Fox tabte topopgøret mod Aalborg Pirates. Foto: Tom Laursen

Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

1 måned siden

ISHOCKEY Der var dømt ægte topbrag i Aalborg onsdag aften. Isen i Sparekassen Danmark Isarena dannede nemlig rammen om kampen mellem Metal Ligaens nummer et og to.

Med en helt fortjent sejr på 3-0 - foran 3275 tilskuere - udbyggede nordjyderne føringen til nu seks point. Begge hold har spillet 40 kampe.

Kampen begyndte på den værst tænkelige måde for Blue Fox. Efter blot 90 sekunder tabte backen Christian Mieritz en duel i egen zone ude ved banden til Trevor Gooch, der før kampen førte ligaens pointliste sammen med Phillip Marinaccio.

Gooch tog pucken med mod mål og i to forsøg fik han slået den forbi Mac Carruth i målet til en tidlig føring.

Der fulgte også en stor chance til Martin Højbjerg, og lidt senere måtte Blue Fox spille i undertal. En hård start for gæsterne.

Blue Fox kæmpede sig dog bedre tilbage, og det blev også til et par kvalificerede afslutninger. Blandt andet fra Mathias From. Men nordjyderne førte 1-0 efter de første 20 minutter.

Begyndte i undertal

Da perioden blev fløjtet af, røg Mads Christensen i klammeri med en Aalborg-spiller og måtte begyndte anden periode i straffeboksen.

Det undertal blev overstået, og der var tilmed en stor chance til Patrick Madsen midt for mål.

2-0-målet kom efter 28 minutter. Blue Fox-defensiven var ude af balance, og Aalborgs Brayden Low havde masser af plads, da han modtog pucken inde foran mål og kunne vende rundt og score.

Lige efter måtte Kevin Tansey redde på stregen, og så blev det alligevel 3-0 kort efter. Pirates vandt en faceoff i egen zone, og så gik det lynhurtigt op i den anden ende. Pucken gik på kryds og tværs, og Jeppe Jul Korsgaard afsluttede.

Matt Salhany burde have gjort det til 4-0 mod et Herning-mandskab i opløsning, der dog slap med at være bagud 0-3 efter 40 minutter.

Ganske uvant var midtjyderne her blot noteret for ni skud på mål.

Holdt stand i undertal

To minutter inde i sidste periode blev det yderligere svært at tro på et Herning-comeback, da Lukas Lundvald røg i straffeboksen for en tripping i offensiv zone. Men heller ikke i femte forsøg kunne nordjyderne score i overtal.

Herring-spillerne kæmpede godt for sig og gav ikke op. Der var fortsat langt mellem chancerne, men der var lidt mere bund i aktionerne.

Godt seks minutter før tid var der en stor chance til Joachim Linnet, der blev sat op af Lukas Lundvald.

Meget mere skete der ikke i kampen, hvor Blue Fox tog hele syv udvisninger mod blot to til hjemmeholdet. Den sidste kom med 84 sekunder tilbage, men heller ikke her blev Blue Fox passeret. Boxplayet fungerede fornemt.

Blue Fox spillede uden Miska Humaloja samt Gordon Ballhorn, der afsonede sin tredje af fire karantænedage.

På fredag spiller Blue Fox endnu et topopgør. Det bliver hjemme i Kvik Hockey Arena, hvor Odense Bulldogs aflægger visit.

Indlæser debat