Politiet indstiller til, at alle butikker lukker: Strøgcentret stadig åbent for gennemgang

Politiet har indstillet til butikkerne i Strøgcentret at lukke som følge af coronakrisen

18. marts 2020, 11.27

Sådan her ser Strøgcentret ud onsdag formiddag. Helt øde og ingen mennesker. Man må imidlertid gerne gå op ad Strøgcentret. Indgangene er ikke aflåst. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

IKAST Tirsdag aften holdt statsminister Mette Frederiksen (S) et pressemøde, hvor nye tiltag i kampen mod at standse coronavirussens smittekæde blev præsenteret.

Fra i dag klokken 10 skal blandt andet frisører, massører og tatovører lukke, og det samme gør sig gældende for storcentre, stormagasiner samt arkader, hvor der færdes et større antal mennesker.

Strøgcentret forbliver åben, men butikkerne lukker, fastslår politiet.

Det sker, fordi de mennesker, der har bopæl i og omkring Strøgcentret skal have mulighed for at have adgang til deres boliger. Derudover skal man have adgang til akutpleje ved tandlægerne.

Jan Birk Knudsen, chef for Vores Ikast, fortæller, at man fortsat har mulighed for at gå gennem Strøgcentret.

- Flere butikker havde allerede lukket ned, og nu har politiet indstillet til, at alle skal lukke, men man har stadig adgang til Strøgcentret, som man vil have almindeligvis, siger Jan Birk Knudsen.

- Der er ingen tvivl om, at det her er meget skidt. I forvejen var detailhandlen udfordret, og så kommer det her oveni. Vi kan hos Vores Ikast ikke rådgive, men kun videregive informationer, og vi følger naturligvis de anvisninger, vi får fra myndighederne, lyder det fra Jan Birk Knudsen, der ønsker at gentage den opfordring, som han tidligere har været ude med:

- Til de, som bevæger sig ned til Strøgcentret i den kommende tid: Hold afstand til hinanden, og har man tegn på sygdom, så bliv hjemme, siger Vores Ikast-chefen.