Sådan endte kampen: PSV uddelte hollandske klø og sænkede FCM med 3-0

Avancement til playoff-runden ser mere end svært ud for FC Midtjylland, der løb ind i en lærestreg i Eindhoven

Udgivet:03. august 2021, 19.40

Læsetid:3 minutter

Júnior Brumado kæmper om bolden med PSV-anfører Marco van Ginkel under tirsdagens kamp i Eindhoven. Foto: Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Det, der på forhånd lignede en svær meget svær opgave for FC Midtjylland i den første kamp i tredje kvalifikationsrunde til Champions League ude mod hollandske PSV Eindhoven, blev allerede i optakten til lidt af et mareridt

Med fem spillere ude med corona – og så den brasilianske forsvarer Juninho sendt i karantæne af UEFA med kort varsel - var gode råd dyre for cheftræner Bo Henriksen, der kun havde 20 mod de tilladte 23 spillere med til kampen.

Tilmed skulle FCM også op mod omkring 25.000 feststemte tilskuere, der gav den gas fra længe før kampstart og holdt dampen oppe gennem hele kampen. Det intime stadion med de stejle tribuner holder godt på lyden, og den lune sommeraften sørgede også for længe køer ved ølboderne.

Bo Henriksen valgte taktisk at holde fast i sit tremandsforsvar, hvor anfører Erk Sviatchenko var krumtappen. Han fik Rasmus Nicolaisen og så midtbanespilleren Raphael Onyedika som makkere. Det kan man kalde et alternativt forsvar, og det blev testet lige fra kampens start.

PSV-træner Roger Schmidt var helt klart bevidst om, at ”ulvene” skulle udfordres. PSV er i forvejen kendt for et stærkt offensivt spil. Det er de ikke mindre efter i aften.

Trods modvinden var FCM ganske fint med i kampens indledning med og turde også spille på PSV’s banehalvdel. Det gav en stor chance efter 17 minutter. Raphael Onyedika var med fremme, og han fik muligheden på en teknisk svær flugter, som han sendte få centimeter forbi mål. Den kunne lige så godt have gået i mål.

Glæden varede kort. På det næste angreb kom PSV foran. Bolden blev sendt rundt over det meste af banen, inden den endte i højre side hos den 19-årige englænder Noni Madueke, der følte bolden smukt op i det lange hjørne. Klassescoring af stortalentet.

10 minutter senere blev det 2-0. En lang bold blev sendt frem mod tyske Mario Gotze, der nemt vandt duellen mod Onyedika. Götzes afslutning ramte siden nigerianeren og hoppede i mål.

Rådslagning hjalp ikke

Så var der rådslagning i FCM-lejren, for det så ikke godt ud. Spillerne nåede dog knapt at lægge en ny plan, inden det blev 3-0. Lynhurtigt PSV-opspil fangede FCM ude af struktur, og spillerne stod nærmest i kø for at afslutte. Æren tilfaldt 22-årige Cody Gapko fra klubbens egen ungdomsafdeling.

FCM’erne fik kæmpet sig til pause. Her foretog Bo Henriksen den første udskiftning. Dion Cools kom ind for brasilianske Charles Rigon Matos, der havde haft det svært på midten. Cools gik dog ned i forsvaret, og det skubbede Raphael Onyedika op på midtbanen.

10 minutter efter pausen kom Gustav Isaksen ind for Awer Mabil, og lidt senere var det Mads Hansen og Victor Lind, der kom ind i angrebet. En ung og dynamisk angrebstrio.

Det blev dog ikke til det store for de tre. Det var fortsat PSV, der holdt presset og spillede sig til flere chancer.

Lössl brillerede

Blandt andet måtte en velspillende Jonas Lössl ud i en superredning på Mario Götze i det 88. minut.

Sidste afslutning kom fra Evander Ferreira, der sendte bolden snært forbi mål. Men det skulle ikke være "ulvenes" aften.

FCM lykkedes med at spille til nul i anden halvleg, og det er vel en halv sejr i sig selv, som kampen udviklede sig. Ulykkerne skete i første halvleg.

Gense livebloggen fra Philip Stadion i Eindhoven, hvor Herning Folkeblads udsendte var på plads, i linjerne herunder.