Appetit på dagligvarer

Jens Martin Tang Jensen er ny butikschef i Fakta i Vildbjerg. Han er 20 år gammel, men har fundet sin rette hylde

18. november 2019, 11.25

Jens Martin Tang Jensen har taget den direkte vej fra 9. klasse til handelsskole, læreplads og chefstillinger. Nu er han butikschef i Fakta i Vildbjerg i en alder af 20 år. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG - - Når man har søgt elevplads 50 forskellige steder - og fået lige så mange afslag - kan man godt blive sulten. Derfor tog Jens Martin Tang Jensen og hans kammerat forbi Superbrugsen i Videbæk for at handle, så de kunne lave noget mad.

Min kammerat og jeg var lidt for sent ude med at søge praktikplads, men vi ville gerne i en tøjbutik, og derfor var det det, vi søgte. Men vi fik udelukkende afslag. I Superbrugsen i Videbæk gjorde de mig opmærksom på, at de også søgte en elev, og da jeg viste interesse for den, hapsede de mig med det samme, siger 20-årige Jens Martin Tang Jensen.

Bedre ansatte

Det er ikke mange år siden, men allerede nu kan den unge mand, som oprindeligt er fra Spjald, kalde sig butikschef. Efter læretiden i Videbæk blev han souschef hos Fakta på Grøndalsvej i Herning, og siden 21. oktober har han været chefen i Vildbjerg.

Jeg kan godt lide nye udfordringer, at lede og lede gennem andre. Være med til at udvikle en forretning. Jeg tror, jeg kan være med til at gøre mine ansatte bedre, siger Jens Martin Tang Jensen, som blot var 19, da han søgte sit forrige job som souschef.

- Jeg søgte - og håbede det bedste, siger den nye chef i Vildbjerg, som blev headhuntet til jobbet der.

- Det var da stort, tænkte jeg, da jeg blev spurgt, men det er den vej, jeg vil gå. På et tidspunkt vil jeg også videre til en større stilling, men der går nogle år endnu, siger Jens Martin Tang Jensen.

Den nye Fakta-chef har fået en »træner« koblet på sig. Det er Jesper Kruse, som har været leder i Aulums Fakta i halvandet år.

- Historisk set har butikkerne i Aulum og Vildbjerg haft meget med hinanden at gøre, og det fortsætter vi med. Jeg har hjulpet Jens Martin i gang, og indtil jul fortsætter jeg også med at introducere ham for de nye opgaver, der følger med jobbet som butikschef, siger Jesper Kruse, som oprindeligt er fra Aulum. Nu bor han i Aarhus, mens den nye Vildbjerg-chef er bosat i Ikast med sin kæreste.

- Der er gode mulighed for at udvikle sig og efteruddanne sig inden for Coop, hvad enten man vil være butikschef, cheftræner, som det bliver kaldt eller distriktschef. Man kan også få administrative opgaver, eller man kan skifte til en anden kæde, siger Jesper Kruse.

Medarbejderne

Jens Martin Tang Jensen har ud over sig selv også en fuldtidsansat souschef samt tre deltidsansatte og 20 ungarbejdere. Jesper Kruse har tre fuldtidsansatte i Aulum-butikken, som er lidt større. I Aulum er der én anden dagligvarebutik, mens Fakta i Vildbjerg har tre konkurrenter i nærheden.

- Men konkurrencen er hård uanset hvordan butikkerne ligger, siger Jesper Kruse.

Jens Martin Tang Jensen har det fint med, at han bliver målt og vejet på, hvordan »hans« nye butik klarer sig.

- Hvis udviklingen ikke går den rigtige vej, så har jeg mulighed for at ændre nogle ting og afprøve, hvad der virker for at sælge noget mere, siger Jens Martin Tang Jensen.

En skrøne

Jobbet som butikschef lyder som en fast beskæftigelse fra morgen til aften, men den unge chef vurderer, at han klarer sig med 44-45 timer pr. uge. Hans chefkollega Jesper Kruse bekræfter det.

- Vi er ikke så presset af arbejde som skrønerne lyder, men det er klart, at der er perioder, hvor der er mere tryk på, siger Jesper Kruse.

Jens Martin Tang Jensen følger sin mavefornemmelse, når han tager fat på det nye job.

- Jeg føler, det er det rigtige, jeg gør, og det er det vigtigste, siger han.

Jesper Kruse (t.h.) er butikschef i Fakta i Aulum, og han hjælper Jens Martin Tang Jensen i hans aspirantforløb frem til jul. Desuden har de to nabobutikker en del med hinanden at gøre. Foto: Henrik Lind Jørgensen