Tog en ekstra tørn med pandemien: Lægefaglig direktør går på pension

Per Sabro Nielsen, lægefaglig direktør i Præhospitalet i Region Midtjylland, har valgt at gå på pension

5. februar 2021, 12.17

Per Sabro Nielsen skal blandt andet bruge sin pension på en lang vandretur. Foto: Niels Åge Skovbo

MIDTJYLLAND Med udgangen af oktober fratræder Per Sabro Nielsen efter 37 års virke som læge og leder i det danske sundhedsvæsen. Han vil til den tid være fyldt 66 år, og han har valgt at prioritere tid til sig selv og familien.

- Egentlig havde jeg ønsket at fratræde allerede sidste år. Men da pandemien gjorde sit indtog, valgte jeg at tage en tørn mere, så Præhospitalet ikke skulle udfordres både af covid-19 og et direktørskifte, siger Per Sabro Nielsen i en pressemeddelelse.

Han kom til Region Midtjylland 1. maj i 2015 som lægefaglig direktør i Præhospitalet fra en stilling som cheflæge på Sygehus Vendsyssel i Region Nordjylland.

Under pandemien har Per Sabro Nielsen spillet en central rolle både som leder af Præhospitalet og som ansvarlig for regionens tilbud om test.

- Jeg trives med mit job i dag, med spændende opgaver og fantastiske medarbejdere. Men jeg har behov for tid til at folde noget andet ud, siger Per Sabro Nielsen i pressemeddelelsen.

Noget af »det andet« bliver en 800 kilometer lang vandretur alene og med tid til at tænke over, hvad det næste kapitel skal bringe - ikke som oprindeligt ønsket i form af den nordlige del af Caminoen i Spanien; det spænder covid-19 ben for. I stedet bliver det Danmark, der skal traves tyndt.

- Region Midtjylland siger farvel til en dygtig leder, der med enorm flid og overblik har en stor del af æren for, at Præhospitalet i dag står meget stærkt. Per ser mulighederne og insisterer altid på at gøre det, der er bedst for patienten. Jeg ønsker ham alt muligt godt fremover og er taknemmelig for, at der bliver god tid til at rekruttere en efterfølger, siger Anders Kjærulff, koncerndirektør i Region Midtjylland, i pressemeddelelsen.

Stillingen som lægefaglig direktør i Præhospitalet vil blive slået op snarest.