39-årig Viborg-fan anholdt for kanonslag mod FCM-målmand: Løsladt efter grundlovsforhør i Herning

Udgivet:10. juni 2023, 12.29

Læsetid:1 minut

Viborg FF-fanen skal i grundlovsforhør i Herning. Foto: Flemming Hansen

4 måneder siden

HERNING Mange seere kunne se chokerede til, da der under kampen om europæisk deltagelse mellem Viborg FF og FC Midtjylland blev kastet kanonslag ind på banen.

Kanonslaget landede klods op ad FCM-målmand Jonas Lössl, hvilket senere førte til at dommeren måtte stoppe kampen midlertidigt.

Om episoden har Jonas Lössl selv udtalgt til Viaplay:

- Jeg mærker i den første situation sådan et smæld i baglåret. Jeg har jo ikke nogen anelse om hvor tæt, det er på. Men jeg hørte, at det var nogle meter væk, så jeg tænker, at hvis den var landet en meter tættere på, hvad der så var sket?

Anklager forventer straffesag

Nu er efterspillet af dén aktion og andre i kølvandet på kampen sat i gang.

13 personer er blevet noteret for 16 samlede sigtelser, siger vagtchef Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV Midtvest:

- Der var seks sigtelser mod personer, der havde medbragt fyrværkeri, og så blev nogen sigtet for at være maskerede, en havde taget en kniv med, og en blev sigtet for at snakke grimt.

Den formodede bagmand bag kanonslag-kastet er en 39-årig Viborg FF-fan, der nu tidligere i dag, lørdag, blefremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning.

Manden er nu blevet løsladt igen efter dommerens vurdering. Men anklageren forventer et efterspil, der kan munde ud i en straffesag.