Borgmester: Søren Gade er en positiv person alle forstår

Enkeltpersoner har været med til at sikre Venstre et godt valg, mener Ikast-Brande Kommunes borgmester

27. maj 2019, 12.29

Borgmester Ib Lauritsen (V) blev flere gange positivt overrasket i forbindelse med gårdagens europaparlamentsvalg. Foto: Henrik Ole Jensen

Ikast-Brande Det er en »jublende begejstret« borgmester Ib Lauritsen (V), der dagen efter søndagens europaparlamentsvalg gør status.

Venstre blev valgets helt store vinder og går fra to til fire mandater, hvilket ifølge Ikast-Brandes borgmester skyldes de kandidater, der stod opstillet på Venstres liste.

Den tidligere forsvarsminister Søren Gade blev en af valgets helt store topscorere, og i Ikastkredsen, der dækker hele kommunen, fik han 3525 stemmer.

- Vi må erkende, at enkeltpersoner virkelig kan tage nogle stemmer og i høj grad være med til at rykke ved resultatet. Ved forrige valg til Europa-Parlamentet stemte rigtig mange af en eller anden grund på Messerschmidt (Morten, Dansk Folkeparti, red.), men i år har vi to kandidater, som virkelig klarer det godt, siger Ib Lauritsen om Søren Gade og Morten Løkkegaard, der fik 1540 stemmer.

Ib Lauritsen kender Søren Gade rigtig godt og siger om topscoreren, der kun stod placeret som nummer fire på Venstres liste:

- Han er virkelig en person, som man kan identificere sig med. Alle kan forstå ham, han kan det der med empati, og så er han en rigtig positiv person.

Flere overraskelser...