Det er ikke korrekt, Mogens Jensen

Udgivet:29. september 2022, 11.50

Læsetid:2 minutter

Peter Langborg. Foto: Privatfoto

Af Peter Langborg. Brændgårdvej 15 Herning

12 måneder siden

BESPARELSER Men du agerer vel bare efter ordre fra fruen på Borgen for at forblive inde i varmen. Dog burde du være sikret en plads der efter, at du accepterede, at hun smurte minkskandalen af på dig.

Der bør spares langt mere end 17,8 milliarder kroner i den offentlige sektor (Mogens Jensens læserbrev fra mandag 26. september, red.). Beløbet må med en vis tidshorisont gerne blive 10-doblet, og det kan gøres uden, at det mærkes på andet end bedre borgervelfærd, idet bureaukrati intet har med borgervelfærd at gøre, tværtimod.

Du skriver blandt andet: »I Vestjylland alene vil De Konservatives politik nemlig medføre 2800 færre offentligt ansatte i 2030. Samtidig bliver der 1000 flere børn og 11.500 flere ældre over 70 år. Bare i Herning forsvinder 580 stillinger, mens antallet af børn og ældre stiger.«

Det er jo den fedeste løgn, hvor har du dette fra? Det er ikke i Vestjylland, at vi er belæsset med alle de Djøf’ere, som sidder og udgiver tonsvis af unødig bureaukrati, de sidder hovedsageligt i og omkring hovedstaden, og det er hos disse, at der skal skæres 1000-vis af stillinger. Hvis der skulle sidde et par stykker herovre i Vestjylland, ja så skal disse naturligvis ikke gå ram forbi, men det bliver i alle tilfælde ikke nogen, som har med hverken børn eller ældre at gøre i forhold til varme hænder.

Det bliver derimod dem, som sørger for bureaukratisk beskæftigelse til disse varme hænder, så de ikke får tid til det, som de er ansat til i forhold til blandt andet børn og ældre.

Tager vi udgangspunkt i en af de undersøgelser, som en af jeres egne blodrøde fagforeninger - DSR - har lavet flere gange, så vil der alene på sygeplejeområdet kunne findes over syv procent besparelse ved, at man fjerner unødig bureaukrati og administration/kontrol.

Syv procent på 55.000 ansatte sygeplejersker udgør 3850 årsværk, som bare indenfor denne afdeling af det offentlige kan spares, uden at én eneste ville kunne mærke det på borgervelfærden. DSR’s undersøgelse kan med meget stor sikkerhed - som minimum - overføres på hele den offentlige sektor, og tager vi så de syv procent ud af samtlige 865.000 offentligt ansatte, så opnår vi en besparelse på over 60.000 årsværk!

Dette ene og alene på unødig bureaukrati, og så mener du, at skallede 17,8 milliarder kroner vil forringe velfærden. Dette udstiller jo blot, hvor lidt du reelt ved om, hvad du har siddet midt i over alt for lang tid.

Din blodrøde indoktrinering styrer dig totalt, og det er sørgeligt, at et individ kan komme så langt ud, at en blodrød ideologi tager så fuldstændig over for selvstændig tankegang.