Mejeriarrangement hos MCH aflyses

International Food Contest bliver ikke en del af FoodTech-messen i år

29. maj 2020, 11.17

Der er FoodTech-messe i efteråret hos MCH, men der er denne gang ingen International Food Contest på programmet. Foto: Tom Laursen

ERHVERV Normalt er der under FoodTech-messer et stort mejeriarrangement - International Food Contest - men det er denne gang aflyst på grund af risikoen for spredning af Covid-19.

- Med de kendte restriktioner for begrænsning af Covid-19-smitte ser vi os desværre ikke i stand til at gennemføre IFC 2020. Derfor har vi besluttet at aflyse arrangementet og melde det ud allerede nu - ikke mindst af hensyn til vores samarbejdspartnere, mejerierne, vores crew/kittelfolk og de faglige dommere. Vi foretrækker at være på den sikre side og ser frem til at komme stærkt igen i 2021. »Better safe than sorry«, lyder det fra udstillingens formand Søren Jensen i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at det ikke har været nogen let beslutning at aflyse det mejerifaglige arrangement i Herning i år.

- Derfor glæder det mig, at der er 100 procents opbakning til aflysningen - både blandt udstillingsudvalgets medlemmer og branchen som sådan, siger han.

International Food Contest foregår, når den ikke er aflyst, over tre dage. Et centralt element i arrangementet er en faglig bedømmelse af ost, smør og andre mejeriprodukter, som publikum efterfølgende kan smage på. Det er første gang i nyere tid, at udstillingen bliver aflyst.

- Det er ret usædvanligt, at vi nu springer et år over, siger Søren Jensen og tilføjer, at udstillingsudvalget i sin beslutning også har skelet til, at der er en lang planlægningsproces, og at andre fødevarearrangementer er aflyst eller flyttet til næste år.

FoodTech kører som planlagt

Efter planen skulle arrangementet have fundet sted fra 29. september til 1. oktober side om side med den store FoodTech-messe, hvor leverandører af maskiner, udstyr, ingredienser og hjælpestoffer til fødevareindustrien udstiller. Selve FoodTech-messen vil blive afviklet i år efter de retningslinjer, der er gældende for storcentre og messecentre.

Søren Jensen understreger, at mejeri-arrangementet vil vende stærkt tilbage i 2021, hvor der forventes fuld opbakning fra de mejerier, der tidligere har deltaget med produkter og stillet mejerifaglige dommere til rådighed.

- Nu retter vi blikket fremad og sætter fuldt fokus på at få skabt en spændende og faglig relevant brancheevent til næste år, siger Søren Jensen.

International Food Contest arrangeres i et samarbejde mellem Mejeriforeningen, Foreningen af mejeriledere og funktionærer, Foreningen Danmarks Privatmejerier samt Dansk Oste- og Smørforening.