Svar til Nils Henrik Wyke: Du kender ikke fakta

21. september 2020, 10.09

Foto: Adobe Stock Photo

KÆRSHOVEDGÅRD Jeg vil gerne tillade mig at komme med et par bemærkninger til Nils Henrik Wykes indlæg i onsdagsavisen om Kærshovedgård.

Jeg er hverken kollega til Anna Lisbeth Sonne eller Gerda Abildgaard, og jeg vil ikke belære ministeren.

Når jeg læser dit indlæg, må jeg konstatere, at du skriver bedst, når du ikke kender fakta, og det skaber en del forvirring. Kendte du fakta, så havde du måske ikke så meget at skrive, og det ville være godt.

Du skriver, at Udrejsecenter Kærshovedgård er for enlige voksne mænd og kvinder. Det er rigtigt, så noget i dit læserbrev er da rigtigt. Endvidere skriver du, at der er personer, der ikke vil medvirke til hemsendelse. Det er ikke den fulde sandhed. Jeg kender flere, der gerne vil rejse hjem, men ikke kan, da de vil blive udsat for tortur og henrettelse. Der er mennesker, der er blevet tvangsudsendt af Udlændingestyrelsen. Spørger man Udlændingestyrelsen om, hvor mange det drejer sig om, eller om man ved, om de stadig er i live, får man ingen oplysninger.

Du har, som jeg forstår, kendskab til forholdene, så du kan måske fremskaffe faktaoplysninger om det.

Du skriver, at familier med børn opholder sig på Sjælsmark. Det er forkert. Der bor ikke familier med børn på Sjælsmark. De er flyttet. Fejloplysning fra dig.

På Kærshovedgård bor der personer, der har børn. Enten mor eller far har fået tvangsophold på Kærshovedgård og er derfor blevet skilt fra familien. En splittet familie, som på sigt vil koste samfundet mange penge.

Du skriver om en 44-årig mand fra lokalområdet, der har været i grundlovsforhør for at lyne sine bukser ned foran en pige. Hvor ved du fra, at det er en af Gerda Abildgaards drenge? Jeg tror ikke, at det er en fra Kærshovedgård, så ville det have stået med store overskrifter i medierne. Det ville være fint, at det kunne blive bekræftet, at han er fra lokalområdet og ikke fra Kærshovedgård. Det ville være en positiv nyhed.

Læs også
Hvad med en høring mere, Gerda Abildgaard?