DET ER DIT VALG - KV21

Partihopperi og demokrati

14. oktober 2021, 11.32

PARTIHOP Vi er enige med Borgerlisten på mange punkter, men i Herning Folkeblad 7. oktober skrev Dorthe Ahle »Partiskifte styrker demokratiet«. Det er vi i Enhedslisten ikke enige i.

For vores eget partis vedkommende, og for så vidt også for andre, er kandidaterne ikke kun valgt på personlige stemmer, men også på andre kandidaters, partilistens og valgforbundets stemmer.

Når man er det, har man et stort ansvar over for de vælgere, der har stemt på en, om man så har fået dem på den ene eller anden måde.

Man foranlediges til at spørge, om en stemme på Dorthe Ahle er en stemme på Borgerlisten, eller Dorthe Ahle personligt, når nu hun i ramme alvor mener, at partihopperi er godt for demokratiet?

Vi er enig i, at ens parti kan risikere at vælge for eksempel at være for eller imod et budgetforlig, man ikke personligt går ind for, og ifølge grundloven er man jo kun bundet af sin personlige overbevisning.

Når det er sagt er vores holdning: Hvis man er uenig i partilinjen, må man blive og kæmpe sin sag, især i det tilfælde, man er valgt på partiets og valgforbundets stemmer.

Er man kommet til at forbryde sig mod baglandets holdninger, bør man forlige sig med baglandet, i stedet for at stjæle sit mandat, som man i Enhedslisten i øvrigt har lovet aldrig at ville tage med sig ud af partiet.

Alternativt er det jo også en mulighed at forlade sit parti og sin post i byrådet og derefter genopstille på en ny partiliste til næste kommunalvalg.

Indlæser debat...