Kubik ved købmanden

Brødrene fremviste lørdag deres speedwaycykler foran Løvbjerg

Udgivet:14. september 2020, 13.43

Læsetid:1 minut

Emil (t.v.) og Lasse Pørtner med deres 500 kubik speedwaycykler. Foto: Thomas Vang Nielsen

Thomas Vang Nielsen
Journalist

3 år siden

IKAST Lørdag eftermiddag kunne man supplere dagligvareindkøbene ved Løvbjerg i Ikast med lidt bonusviden om sportsgrenen speedway.

Købmand Søren Brøndum Christensen, der selv har interesse for hurtige tohjulere, havde inviteret de lokale speedwaybrødre, Emil og Lasse Pørtner fra Tulstrup, til at fremvise deres grej uden for butikken.

Emil Pørtner på 20 år er på superligakontrakt med Slangerup Speedway Klub, mens storebror Lasse Pørtner på 23 år kører i 1. division i Brovst Speedway Club.

Begge medbragte diverse udstyr, som naturligvis også omfattede deres 500 kubik speedwaycykler.

- På grund af corona har vi ikke kunnet køre mere end en tredjedel af de løb, vi plejer i en sæson, så vi har fået trænet meget, og vi har tid til et arrangement som det her i dag, forklarede Lasse Pørtner.

Ren methanol

Brødrene kunne ikke undgå at tiltrække sig lidt opmærksomhed, og de stod klar til at svare på spørgsmål under pavillonens hvide tag, som gav ly mod septemberregnen.

Bortset fra de helt små begyndermaskiner, har speedwaycykler ingen bremser. Det er for at nedbringe vægten, når der køres på den ovale grusbane.

Selv om brødrene kun havde 25 meter over til Ingo-benzintanken, kunne de ikke benytte dagen til at få tanket cyklerne op.

- De kører på ren methanol. Det giver mere motorkraft, sagde Emil Pørtner.