- Vi tør ikke rigtig binde os til nogen

Peter Storm har fundet et sted, hvor han kan få lov til at være sig selv

28. april 2019, 10.01

- Hvis du har brug for hjælp, kan du få det her på Møltrup, når du beder om det. Men der kommer ikke nogen og fortæller dig, hvad du har brug for, konstaterer Peter Storm. Foto: Flemming Hansen

TIMRING Det var hunden Whisky, der var årsag til, at Peter Storm havnede på Møltrup Optagelseshjem for 16 år siden. Møltrup var nemlig det eneste sted, hvor han kunne få lov til at tage Whisky - altså hunden - med.

I dag er Whisky borte, men 69-årige Peter Storm bor her stadig. Og den tidligere alkoholiker har nemt ved at forklare hvorfor:

- Her er der ikke nogen, der fordømmer hinanden. Her kommer mange forskellige mennesker, og alle har lov til at sige deres mening uden at få at vide, at de er dumme, siger Peter Storm og fortsætter:

- Folk kan være sig selv her og gøre, hvad de har lyst til. Da jeg voksede op, var det sjældent, at jeg fik lov til dét: Mine forældre sørgede da for os, men vi fik aldrig den kærlighed, som andre mennesker oplever. Og så kan det godt være, at nogen siger, at det der med »barndom« og »dårlig opvækst« ikke er vigtigt - men det er det.

På Møltrup lærer man også at indgå i et fællesskab, siger Peter Storm. Men for ham betyder det sociale ikke længere så meget, som det gjorde i starten.

Læs også
- Jeg havde det bedst i fængslet
+Abonnement

Hurtigt ned ad bakke...