Debatindlæg: Det retvisende billede af højhuset

25. maj 2020, 12.52

Illustration: KPC/Herning Kommune

BYGGERI Den senere tid har der været rigtigt mange indlæg om højhuset på sygehusgrunden - Herning+.

I den forbindelse har der næsten altid været brugt arkitektens billede af højhuset set tæt på.

Jeg vil derfor gerne stille spørgsmål ved, om det er et realistisk billede af højhuset. Jeg mener, at det er et skønmaleri. Man kan bemærke, at der er mange planter oppe på højhusets altaner og udhæng. I virkeligheden vil der slet ikke kunne gro planter i den højde i vort vestjyske klima, og der ses da heller ikke grønne planter og træer på Hernings andre højhuse.

Der er dog generelt for næsten alle arkitekttegninger, at de viser et skønmaleri. På Bjarke Ingels tegninger af den nye Palads Biograf er der også store træer højt oppe på bygningen. Vores supersygehus i Gødstrup lignede på de første arkitekttegninger »Babylons hængende haver«. Efter der blev sparet på byggeriet, blev der ingen altaner, og bygningerne blev helt »glatte« uden planter.

Nej! Hvis man skal have et realistisk billede af højhuset, skal man nok se på ingeniøren Swecos visualisering af byggeriet. Se foto nummer to.

På ingeniørens billede er der ingen grønne planter. Desuden ses bygningen under en anden vinkel, hvor det ikke ligner et tårn, men nærmere blot en høj kompakt betonbygning.

I Borgerlisten lytter vi til borgernes reaktioner vedrørende højhuset. Vi tre byrådsmedlemmer i Borgerlisten bor i henholdsvis Vildbjerg, Sunds og Gjellerup, og vi kan fra vores bopæle godt leve med højhuset, men kan Herning by det?

Jeg er vokset op på Kærmindevej, og hvis jeg stadig boede der, er der ingen tvivl om, at jeg ville være blandt dem, der ville klage over et så dominerende byggeri, der ligger fjernt fra Hernings øvrige højhuse.

Læs også
Debatindlæg: Mastodont-højhuset på sygehusgrunden - igen!
Illustration: Sweco/Herning Kommune