Undskyld

13. december 2019, 11.19

JOBSØGNING Jeg vil gerne undskylde. Til de arbejdsgivere, som nu måske for fjerde gang på et år vil modtage en uopfordret ansøgning om et job fra mig.

Jeg ved godt, at hvis I havde et ledigt job, så ville i annoncere med det på et af de autoriserede steder.

De forskellige siddende regeringer tror, at hvis man bare sender en uopfordret ansøgning, så opstår der straks et job. Bare det var så vel. Så undskyld. Jeg SKAL skrive disse uopfordrede ansøgninger til jer, ellers vil jeg miste retten til dagpenge.

Jeg ved, det irriterer de fleste af jer, og at I skal bruge tid på bare at læse dem, inden de ryger i skraldespanden.

Men jeg SKAL skrive dem. Også selvom jeg har skrevet til jer før.

For de siddende regeringer tror, at jobbet godt kan være opstået på tre måneder, så jeg SKAL skrive til jer flere gange om året. Så undskyld.

Og for at presse mig til at finde et job, der ikke eksisterer, bliver jeg hver tredje måned trukket en »karensdag« i mine dagpenge.

Der er åbenbart en klar forventning om at rige mennesker bliver mest motiveret ved at få flere penge, mens vi langt fra rige dagpengemodtagere, bliver mest motiveret af, at man tager penge fra os. Der er pt. cirka 35.000 ledige jobs i Danmark, og der er pt. cirka 104.000 ledige i Danmark.

Så »alle, der vil arbejde kan få arbejde«?! Eller hvordan er det nu det er?

Hvis man forestiller sig, at de 35.000 ledige stillinger blev besat af de ledige, ville der stadig være små 70.000 mennesker der ikke kunne få job, for så var der ikke flere ledige stillinger.

Tror man virkelig, at det hjælper at trække dem en dagløn hver tredje måned, når der ingen ledige jobs er?

Selv har jeg gjort det, fordi det åbenbart er strafbart at være ledig, at jeg en dag hver måned arbejder sort hos en bekendt til en meget lav løn for bare at komme lidt ud.

Disse tre dage på tre måneder dækker så fint den »karensdag«, som regeringen mener, jeg har gjort mig fortjent til ved ikke at få et af de jobs, der ikke eksisterer.

Desværre har min bekendte ikke så meget mere, jeg kan lave, så grundet en syg dagpengeregel søger jeg lidt sort arbejde i ny og næ. Bare en dag om måneden.

Jeg kan lave næsten alt, lige fra at slå søm i til at skrive festsange. Jeg kan hjælpe med at flytte flere tosprogede børn tilbage til den oprindelige Herningsholmskole. Jeg tror ikke, bystyret i Herning Kommune vil have noget imod at betale for sort arbejde.

Så bare kom frit frem.

Og endnu engang »undskyld«.