Mindeord: Han havde Brande i hjertet

Udgivet:27. juli 2022, 12.57

Læsetid:2 minutter

At følge med i både de lokale, nationale og globale nyheder var højt prioriteret for Christian Storgaard Jensen. Foto: Privatfoto

MINDEORD Journalist Jørn Verner Stendorf har på familiens vegne skrevet mindeord om sin svigerfar, advokat Christian Storgaard Jensen, Brandlundparken i Brande, der er død i en alder af 96 år:

I mere end tre årtier drev Christian Storgaard Jensen sin advokatvirksomhed i Brande.

Han havde Brande i sit hjerte, og var på en række områder med i byens bankende puls.

Han nød stor respekt for sit professionelle virke, og omsorg for byens ve og vel.

I flæng kan nævnes hans engagement i rideklubben, foreningen Norden, Round Table og Rotary. Også gymnastik og opera var vigtige dele af hans interesser.

Christian Storgaard Jensen blev født i Vesløs sammen med tvillingebroderen Poul, der døde februar i år.

Også hans hustru Jytte, som han blev gift med i 1958, er gået bort. Hun døde i 2014.

Sammen havde de en livslang interesse for at spille bridge, og parret var på mange måder et kært samlingspunkt i Brande.

De var begge begejstrede for at cykle. Også de lidt længere ture, når der skulle samles svampe eller når vinterferien bragte dem til Norge. Her var det at stå på ski et vigtigt break fra en travl hverdag.

Sammen fik de børnene Helle, Ole og Søren samt fem børnebørn. For snart to år siden kom det første oldebarn til verden.

At følge med i både de lokale, nationale og globale nyheder var højt prioriteret for Christian, der til det sidste læste aviser og stakkevis af bøger. For ham var det et livslangt behov for at tilegne sig viden.

I en alder af 93 år fik han i 2018 uden problemer fornyet sit kørekort, men desværre blev 2018 også året, hvor Christian mistede sin fysiske formåen. Ved et fald brækkede han lårbenet, hvilket betød, at han indtil sin død måtte sidde i kørestol.

At få frataget sin fysiske formåen tog Christian med sindsro og værdighed. Med humor og smittende humør klarede han også denne del af tilværelsen, hvor han satte stor pris på den kærlige omsorg, han fik af personalet i Brandlundparken i Brande.

Indlæser debat