Snuppes hos konkurrent: Målfarlig profil skifter til HC Midtjylland

HC Midtjylland har skrevet en to-årig kontrakt med Mathias Nikolajsen, der hentes hos Skovbakken

13. januar 2021, 10.01

Mathias Nikolajsen (øverst t.v.) i aktion for Skovbakken. Fra næste sæson byttes den gule trøje ud med HCM’s røde spillerdragt. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD Endnu en brik til næste sæsons trup hos HC Midtjylland er på plads.

HCM har skrevet en to-årig kontrakt med den 22-årige playmaker Mathias Nikolajsen, som klubben henter hos en af konkurrenterne i 1. division, Skovbakken.

Mathias Nikolajsen, der tidligere også har spillet for Ribe-Esbjerg, er lige nu nummer seks på 1. divisions topscorerliste, så det er en målfarlig spilstyrer, der kommer til Herning-klubben til sommer.

HCM beskriver ham som fintestærk, teknisk dygtig og særdeles skudstærk. Cheftræner Mads Hjortshøj er da også rigtigt godt tilfreds med tilgangen af profilen fra Aarhus-klubben.

- Mathias har markeret sig i de seneste to sæsoner. En spiller med et højt teknisk niveau, der passer perfekt ind i den måde, som vi ønsker at spille, siger HCM-træneren i en pressemeddelelse fra klubben.

- Det er med fart over feltet, højt anlagt spil med en masse tekniske detaljer - men også en arbejdsmand, der ved, at håndbold spilles i begge ender, fortsætter Mads Hjortshøj.

Endnu et ungt talent

Klubbens formand, Kim Simonsen, påpeger, at HC Midtjylland tidligere har haft succes med at hente unge talenter i netop Skovbakken. HCM’s aktuelle topscorer, Sebastian Wistoft Jensen, kom til fra samme klub for et par sæsoner siden.

- Sebastian er samme alder som Mathias, og med den udvikling, han har været igennem, efter han kom til os, den forventer vi også, at Mathias kan få, lyder det fra Kim Simonsen.

Mathias Nikolajsen selv ser meget frem til skiftet til HCM.

- De spiller med fuld fart på, og det er noget, der passer godt til mig, siger han.

En god blanding

- Jeg kender jo mange af spillerne allerede, og der er en rigtig god blanding mellem unge talenter og nogle mere erfarne spillere, som man kan læne sig op ad. Og jeg tænker da, at jeg vil kunne bidrage med noget fart og tempo og ikke mindst noget seværdig håndbold, fortsætter HCM’s nyeste spiller, Mathias Nikolajsen, om det kommende klubskifte.