20 elever og fire lærere og pædagoger smittet: Styrelse lukker Nordre Skole i en uge

Styrelsen for Patientsikkerhed har lukket Ikast Nordre Skoles indskoling, mellemtrin og SFO fra mandag 19. april og en uge frem. Det sker på grund af udbredt coronasmitte

18. april 2021, 20.49

IKAST Den seneste uge er smittetallene i Ikast gået den helt forkerte vej - særligt i den nordvestlige del af Ikast.

Her har klasser på Ikast Nordre Skole i løbet af sidste uge været sendt hjem på grund af smittetilfælde med coronavirus.

Søndag valgte Styrelsen for Patientsikkerhed at udstede et påbud til kommunalbestyrelsen i Ikast-Brande Kommune om omgående at lukke Ikast Nordre Skoles indskoling, mellemtrin og SFO for en periode på syv dage.

- Vi har løbende været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed omkring de høje smittetal og fulgt udviklingen ganske nøje. I samarbejde med styrelsen og skoleledelsen har vi forsøgt at lægge en plan for at få smittespredningen under kontrol, og søndag endte det så i et påbud om at lukke dele af skolen, siger direktør for Børn og Fællesskaber i Ikast-Brande Kommune Rasmus Byskov Nielsen.

Udskolingen går fri

Skolen har mere end 20 smittede elever på tværs af klassetrin, og fire lærere og pædagoger. Dog er udskolingen indtil videre gået mere eller mindre fri.

- Vi havde et enkelt smittetilfælde for over en uge siden, hvor vi sendte en klasse hjem i udskolingen, men smitten havde ikke bredt sig, siger skolelederen på Nordre Skole, Bo Holm Nielsen.

Fordi skolen er geografisk opdelt i forskellige bygninger, er det besluttet, at udskolingen ikke er en del af påbuddet om nedlukning.

- Vi gør alt, hvad vi kan for ikke at sende afgangsklasserne hjem, fordi de lige nu forbereder sig til eksamen til sommer, men det kan selvfølgelig blive nødvendigt at sende dem hjem, hvis der opstår smitte, siger Rasmus Byskov Nielsen.

Ingen mobiltests

Han fortæller samtidig, at der er etableret virtuel undervisning for mellemtrinnet og nødpasning for de børn, der har behov for det.

Under nedlukningen opfordres alle børn og forældre til at blive testet, men der bliver ikke etableret særlige mobiltests - som man eksempelvis så i Blåhøj, da skolen lukkede.

- Der er god kapacitet i området i forvejen både for PCR-test, som tager imod børn helt ned til to år, og for kviktest. Derfor vil der ikke blive etableret midlertidige teststeder, siger direktøren for Børn og Fælleskaber.

Lukningen af skolen og de dertilhørende dagtilbud omfatter tilbuddenes indendørs arealer og tilhørende udendørsarealer, herunder legeplads, fodboldbane og andre rekreative områder. Derfor gør kommunen opmærksom på, at arealerne derfor heller ikke må anvendes af foreninger.

Læs også
Skoleleder på coronalukket skole i Ikast: Vi gør alt, hvad vi kan for at stoppe smitten
Abonnement

70 smittede i kommunen

Den seneste uge er 70 borgere testet positiv for covid-19 i Ikast-Brande Kommune - heraf er de 59 smittetilfælde i Ikast, mens den sydlige del af kommunen er nærmest smittefri.

- Der er ikke andre skoler og institutioner, der er ramt på samme måde. Vi har en enkelt klasse på Østre Skole, der er sendt hjem, men der er smitten isoleret til en enkelt elev, siger Rasmus-Byskov Nielsen.