Bronzekampe venter: Sløj halvleg fældede Ikast-kvinder i semifinale

En stærk anden halvleg kunne ikke råde bod på en dårlig første, da Ikast Håndbold tabte tredje og afgørende DM-semifinale på udebane mod de regerende mestre fra Odense. Nu venter bronzekampene

Udgivet:27. maj 2023, 17.33

Læsetid:2 minutter

Ikast-træner Kasper Christensen tager sig til hovedet i løbet af den svage første halvleg, hvor hans hold havde problemer i begge ender af banen. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

4 måneder siden

HÅNDBOLD For tredje år i træk må Ikast-kvinderne nøjes med bronzekampe i DM-slutspillet.

Det blev en realitet lørdag eftermiddag, da Ikast Håndbold tabte 24-27 på udebane mod Odense efter fynsk pauseføring på 14-8 i den tredje og afgørende kamp i semifinaleserien.

Ikast-holdet viste moral, fightervilje og klare spillemæssige forbedringer efter pausen, og for en stund var der ved at opstå nervøsitet på lægterne i Sydbank Arena i Odense.

Men da boet blev gjort op, betalte de midtjyske kvinder prisen for en svag første halvleg.

Der var noget nær klasseforskel i de første 30 minutter. Ikast-holdet spillede for sidelæns og uden det nødvendige mod.

- Vi giver den ikke chancen. Det er på 80 procent. Vi er nødt til at gå mod mål og skyde, når vi har chancen, lød det kontant fra cheftræner Kasper Christensen i en timeout ved stillingen 12-6 til Odense efter 21.31 minutter.

Forsvaret havde heller ikke for godt fat i fynboerne, der førte hele vejen til pausestillingen 14-8.

Stortalent tændte liv i håbet

Men Ikast kom bedre ud fra pausen. Især stortalentet Julie Scaglione trådte i karakter. Den 18-årige komet bragede det ene skud i nettet efter det andet og endte som topscorer med otte mål.

12 minutter før tid fik Ikast reduceret til 19-21. Det var eneste gang, midtjyderne var på "minus to" i kampens sidste 45 minutter, men lige dér levede spændingen.

Det holdt dog ikke længe. Odense rykkede til 23-19 og 26-21, og derfra var det blot et spørgsmål om kosmetik.

I bronzekampene skal Ikast Håndbold nu møde Nykøbing Falster, der tabte til Team Esbjerg i den anden semifinaleserie.

Første bronzekamp spilles allerede på tirsdag klokken 18.30 i IBF Arena i Ikast. Samme aften venter første DM-finale, som igen i år står imellem Odense og Esbjerg.

Læs også
Ikast-kvinder faldt igen mod Odense: Vi virkede bange for at gå mod mål Ikast-kvinder faldt igen mod Odense: Vi virkede bange for at gå mod mål
Læs også
Ikast-kvinder faldt igen mod Odense: Vi virkede bange for at gå mod mål
Læs også
Sprudlende Ikast-talent er klar til bronzedueller mod fars klub: De skal slås alligevel Sprudlende Ikast-talent er klar til bronzedueller mod fars klub: De skal slås alligevel
Læs også
Sprudlende Ikast-talent er klar til bronzedueller mod fars klub: De skal slås alligevel