Næste Street Art i støbeskeen

I weekenden 24.-25. juni går det nemlig endnu engang løs med pensler og farver i Brandes gader

Udgivet:30. januar 2023, 11.29

Læsetid:2 minutter

En del af det fantastiske gademaleri på parkeringspladsen ved Brande Hallerne, som kunne nydes ved sidste års Street Art. Foto: Privatfoto

1 måned siden

BRANDE Lions Brande er atter trukket i arbejdstøjet for at skabe et festfyrværkeri af gadekunst i Brandes gader.

Festivalen er blevet en nærmest uundværlig tilbagevendende sommerbegivenhed i Brande, og International Street Art Festival 2023 bliver den syvende i rækken, hvor internationale Street Art-kunstnere fra hele verden indtager Brande og sætter deres farverige aftryk på byen med 3D-kunst med kunst på mange måder.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Festivalen udgør et samlingspunkt for Brande by, for hele området og for folk fra nær og fjern. De mange danske og udenlandske gæster, der lægger vejen forbi for at se kunstnernes kreative 3D-malerier på byens torv og stræder skaber en særlig stemning i byen.

De sætter byen og området på landkortet, de skaber glæde og begejstring, og de bidrager ikke mindst med vigtig meromsætning i handelslivet og turismeerhvervet.

Det er et stort og krævende arbejde at organisere og afvikle en Street Art-festival som denne, der er vokset støt, år efter år. Som konsekvens heraf har Lions Brande i år derfor udvidet festivalgruppen, der skal stå for at organisere eventet.

Støtte afgørende

Festivalen har gennem årene været begunstiget af god opbakning fra sponsorer, da den hurtigt viste sig at få stor betydning for byen.

Det stod særligt klart under corona-aflysningerne i 2020 og 2021. Arrangementet er afhængig af sponsorstøtte. Uden den - ingen Street Art-festival!

Næste step bliver derfor at kontakte sponsorer og nye sponsoremner, så det økonomiske fundament kan sikres.

Eventet er så småt ved at tage form, og sædvanen tro bliver der skabt mellem 12 og 15 kunstværker på byens torv, ligesom der igen i år også er planer om et Mega 3D Street Art-værk på omkring 1000 kvadratmeter og meget mere.

I skrivende stund arbejdes der på at udvælge og indgå aftaler med de internationale gadekunstnere. Herudover vil der finde en række øvrige spændende tiltag sted, som vi vil løfte sløret for senere.

I forbindelse med Street Art er det også blevet en tradition med blivende kunst som dette gavlmaleri i Storegade. Foto: Privatfoto

Indlæser debat