Skønt med forskønnelse

6. oktober 2020, 13.54

Ulrik Hyldgard. Foto: Tony Brøchner

BUDGET Man ser det allerede mange steder rundt om i vores kommune. De tydelige tegn på at byrådet i Herning Kommune i en periode har prioriteret midler til forskønnelse og områdefornyelser rundt i kommunen.

Vi er kommet rigtig godt i gang med arbejdet med at få forskønnet vores landsbyer, vores centerbyer og vores forstæder. Byrådet har med årets budgetforlig valgt at gøre den pulje, vi i byplanudvalget har til rådighed til forskønnelse, til en permanent ordning. Det er vi naturligvis rigtig glade for, da vi får rigtig meget godt for pengene.

Jeg er sikker på, at man i Sunds er rigtig glade for de tiltag, der er taget i Sunds omkring Sunds Legepark, forskønnelse af hovedgaden, pladsen foran skolen og flere tiltag er på vej.

Eller i Aulum hvor vi blandt andet har forskønnet Vestergade og Danmarksgade, og lige nu er i gang med Markedspladsen. Det samme, tror jeg, man er i Sdr. Felding, hvor Brugsens Have er et af mange eksempler på forskønnelse her.

Også Kølkær, Fasterholt, Snejbjerg, Lind, Vildbjerg, Ørre, Tjørring og mange andre af vores skønne byer har vi været forbi eller er på vej forbi med små og store forskønnelses-tiltag, der skal gøre det endnu bedre at bo og leve i Herning Kommune.

Lige nu er vi i gang med områdefornyelse i Kibæk, og med budgetforligets vedtagelse har byrådet også prioriteret, at vi nu også rykker områdefornyelsen af Haderup frem, så vi kan få skabt den nødvendige fornyelse og forskønnelse af Haderup ovenpå åbningen af den nye omfartsvej.

Dejligt at byrådet nu har gjort det til en permanent ordning, at vi har mulighed at sætte forskønnelse af alle vores byer på dagsordenen også i årene fremover.