Svingende HC Midtjylland vandt stort: Måtte dog slide hårdt for at sikre ujævn hjemmesejr

Trods endnu en præstation, hvor det gik både op og ned, fik HCM den ventede hjemmesejr over et af bundholdene, TM Tønder

21. februar 2021, 15.32

Marcus Abildgaard bryder igennem Tønders forsvar. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD Trods endnu en noget ujævn præstation var HC Midtjylland samlet set klart det bedste hold i søndagens hjemmekamp mod TM Tønder. Efter en flot slutspurt i kampen vandt HCM over bundholdet med de overbevisende cifre 37-27.

Første halvleg var i sig selv et godt billede på HCM’s svingende niveau spillemæssigt for tiden. Hjemmeholdet kom buldrende fra start og foran med 4-0, og hen mod midten af halvlegen tydede intet på, at der ville komme spænding i kampen.

Bagkæden - med især en skarp Rasmus Madsen - satte dagsordenen og scorede på chancerne, og i forsvaret var der hårdt arbejde og koncentration fra første fløjt, ligesom målmand Nicolai Mortensen hurtigt fik fat.

HCM førte 9-4 efter 12 minutter, men så begyndte det at gå skævt. Et par unødvendige udvisninger var medvirkende årsag, og det samme var, at chancerne begyndte at blive brændt. Gæsterne fra Tønder scorede fem gange på stribe og udlignede til 9-9, og da HCM’s problemer fortsatte, kom Tønder også foran med tre, 15-12, før HCM så fik sluttet halvlegen godt af og gik til pause med 15-15.

Læs også
Ingen kontrakt i næste sæson: Fravalgt HCM’er spiller for sin fremtid
+Abonnement

HCM kom flot tilbage

Pausen så ud til at være god for HC Midtjylland, der indledte anden halvleg i samme overbevisende stil som de første 30 minutter. Skarpheden i bagkæden var tilbage, og derfor trak HCM lige så stille fra igen på måltavlen.

Midtvejs i halvlegen var HCM foran med fem, 27-22. Derfra blev opgøret ikke spændende igen, og i de sidste minutter trak HCM yderligere fra mod et modløst Tønder-hold.

En hel stribe HCM’ere viste fin skarphed - topscorer i opgøret blev Mikkel Madsen med otte mål.

Nøglekamp næste gang

Sejren betyder, at HC Midtjylland holder fast i den vigtige tredjeplads i tabellen. Nummer to og tre efter grundspillet i 1. division skal spille oprykningskampe.

Der er dog mange bejlere til tredjepladsen, og i næste runde venter lidt af en nøglekamp. Her møder HCM på lørdag en af konkurrenterne til pladsen i oprykningsspillet, Ajax København, på udebane.

Læs også
Tilfreds HCM-træner: Mange spillere fortjente dagens taske
+Abonnement