Mindeord: Et liv med isenkram og brugskunst

Udgivet:06. september 2023, 11.44

Læsetid:2 minutter

Vagn Hedegaard, forhenværende isenkræmmer i både Ikast og Herning, er død i en alder af 66 år. Foto: Ole Bitsch

MINDEORD Jens Erik Hedegaard har på vegne af familien skrevet mindeord om sin bror, forhenværende isenkræmmer Vagn Hedegaard, Ikast, som døde pludseligt fredag 29. august 2023 i en alder af 66 år:

Vagn Hedegaard, der var født og opvokset i Aulum, havde et livslangt erhvervsforløb inden for butiks- og handelsliv. Et forløb, der begynde i en isenkramforretning i Herning, hvorfra han blev udlært i 1978.

Livet igennem havde Vagn Hedegaard fokus på at dygtiggøre sig og bidrage til udvikling af den branche, der havde hans store interesse - nemlig isenkram og brugskunst.

Efter nogle års ansættelse hos Bahne i Vejle drog Vagn Hedegaard til Tyskland, hvor han i et par år var ansat i en større isenkramkæde.

Efter en tid som butikschef i Kruså besluttede Vagn Hedegaard at blive selvstændig. Da muligheden opstod, erhvervede han Imerco-butikken på Strøget Ikast. Vagn Hedegaard engagerede sig stærkt i handelsstandsforeningens arbejde i Ikast, og han bakkede fuldt op om initiativet med overdækning af Strøget i Ikast.

Som de øvrige butikschefer tog Vagn Hedegaard efter nogle år imod en kapitalkædes tilbud om overtagelse af Imerco med mulighed for fortsat medejerskab. Vagn Hedegaard gik ind i den nye organisation med et stort engagement.

Selv om Vagn Hedegaard var fyldt 60, tog han i 2017 imod udfordringen som ny butikschef for Imerco i Herning Centret. Den lidt fremskredne alder til trods blev han samme år kåret som årets butikschef i Imerco-kæden. I et interview i Herning Folkeblad lagde han vægt på, at prisen bestemt ikke var hans fortjeneste alene. Han roste sit dygtige team og gav udtryk for, at han aldrig ville have fået prisen uden medarbejdernes store indsats.

Vagn Hedegaard valgte at gå på efterløn, da han fyldte 65.

Vagn Hedegaard efterlader sig sin hustru, Lene, og sønnen Simon. De har mistet en omsorgsfuld mand og en kærlig far.

Indlæser debat