Fra Lokalavisen: Rundstykkerne er klar

Bagermester Flemming Nissen har smidt fire rundstykker i Aulum-borgernes postkasse

5. december 2019, 09.15

Flemming Nissens ovne havde stået stille i flere år, da han rykkede ind i april. Det gav opstartsproblemer med rundstykkerne. foto: Henrik Lind Jørgensen

AULUM Det er kun hindbærsnitter, finskbrød og andet fladt bagværk, der kan gå i normale postkasser, men bagermester Flemming Nissen fra Byens Kagemand i Aulum har netop puttet fire rundstykker i byens brevsprækker. Ikke rundstykker med birkes og brun skorpe, men en papirseddel, der kan veksles til fire gratis rundstykker.

Der er en særlig forklaring på, at han er i gavehumør.

- Da jeg overtog bageriet i april, var der nogle problemer med ovnen, som gjorde, at mange opgav vores rundstykker. Nu vil jeg gerne give folk lejlighed til at give rundstykkerne en ny chance, siger Flemming Nissen, som har forpagtet Byens Kagemand.

Ingen produktion

Da han overtog bageriet i foråret, havde der kun været udsalg i flere år. Produktionen havde ikke kørt, og derfor kunne han ikke bare tænde for ovnen og fortsætte som sædvanligt.

- En ovn i et bageri er ikke bare en ovn, og der opstår udfordringer, når et bageri skal startes efter at have ligget stille i tre et halvt år. Jeg kunne jo konstatere, at mine rundstykker spillede ikke. Til at begynde med troede jeg, at det var mig, der ikke længere kunne finde ud af at bage rundstykker, men det var altså ovnen, den var gal med, fortæller bagermesteren.

Ud over en seddel, der kan veksles til gratis rundstykker, rummer den også et godt tilbud på honningkager. Det kunne folk også benytte fredag i sidste uge, men det var også det eneste Black Friday-tilbud, Flemming Nissen havde. Og det var slet ikke et Black Friday-tilbud, selv om honningkagerne er overtrukket med mørk chokolade.

- Jeg kan ikke se, hvad jeg kan bruge Black Friday til. Der er ingen særlig anledning, og der er ingen historie bag. Det handler bare om at sælge mere, siger Flemming Nissen, som hellere vil satse på eksempelvis halloween, som han gjorde tidligere på efteråret.

Vejarbejdet

Bortset fra problemerne med ovn og rundstykkerne, er Flemming Nissen kommet godt i gang som bager i Aulum. I øjeblikket er der dog ét hul, der ærgrer, og det er ikke et hul i en vaniljekrans.

- Jeg kan mærke, at vejen er gravet op, og at der ikke kommer den gennemkørende trafik, der plejer, siger Flemming Nissen, som må holde ud og vente på, at vejen åbner igen omkring jul.

- Så må jeg lave forskellige fremstød for at få handlen tilbage, siger han.

Juletiden er en travl tid for bagermesteren, og derfor var der ingen grund til at hoppe med på Black Friday forleden. Han har dog særlige årstidskager. Ud over julesmåkager og pebernødder, har han snemænd og Rudolfkager. Foto: Henrik Lind Jørgensen